U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

03. Jul 2012.

Argeta: Svi sporni oglasi će biti uklonjeni s reklamnih površina u što skorijem vremenu

Oštre reakcije potrošača ipak su poljuljale Argetu. Da li je kampanja za Delight liniju uspješno okončana ili ne, procijenite sami. Na našu mail adresu stiglo je saopštenje kompanije Argeta d.o.o. povodom teksta kojeg smo jučer objavili na našem portalu, a koje prenosimo u cijelosti i u kojem ističu - da će svi sporni oglasi biti uklonjeni s reklamnih površina u što skorijem vremenu.

Poštovani,

Tragom napisa u pojedinim medijima, osjećamo se dužnima da Vas obavijestimo kako kampanja za našu novu Argeta Delight liniju, pod sloganom „Bez nepotrebnog užitak je savršen!“, nije imala za cilj da nekog povrijedi, osobito ne da ukazuje na ženu kao višak. Namjera je bila unijeti malo humora u kontekstu minulog Europskog prvenstva u fudbalu i žao nam je ukoliko je poruka drugačije protumačena.

Neopterećenim i humorom oblikovanim oglasnim porukama željeli smo i kod naših kupaca potaknuti takvo raspoloženje. Žao nam je ukoliko su poruke na oglasima percipirane u kontekstu da su zabava i sreća tamo gdje nema žena ili da je fudbal isključivo u sferi interesovanja muškaraca.

Svi naši slogani pomoću kojih oglašavamo našu novu Argeta Delight liniju, ukazuju na to da je bez nepotrebnog užitak savršen, jer linija Argeta Delight osim mesa, začina, ulja i mliječnih bjelančevina ne sadrži ništa drugo – dakle, nema aditiva koje sadrže ostali slični proizvodi. Nadalje, smanjili smo i udio soli i masnoće, te na taj način zaista uklonili mnogo nepotrebnih tvari u hrani. Naši proizvodi su vrhunske kvalitete, dobrog okusa, prirodni i jednostavni za upotrebu. Nama u kompaniji Argeta nikada nije bilo svejedno šta ćemo ponuditi našim kupcima, stoga se uvijek trudimo ponuditi samo najbolje.

Je li Argeta ovom kampanjom upravo naljutila pripadnice ljepšeg spola: Kolateralna pašteta

Ovom prilikom želimo ukazati i na činjenicu da su u našoj kompaniji žene poštovane i cijenjene saradnice te posebno važne i nezamjenjive, a u poslovnom programu namaza prije svega rade žene, na svim razinama, od vođenja robnog znaka do razvoja, kontrole i proizvodnje. Mi smo kompanija koja poštuje zakon o ravnopravnosti spolova i zakon o zabrani diskriminacije Bosne i Hercegovine.

Danas je Argeta jedan od najpropulzivnijih privrednih subjekata u BiH te kao domaća bh. kompanija vodi sustavnu brigu o održivom razvoju ne samo svog poslovanja nego i zajednice u kojoj posluje. Stoga je proteklih godina realizirala niz korisnih i društveno odgovornih aktivnosti za najmlađe širom BiH. Mališani su educirani o ekologiji, pravilima i ponašanju u saobraćaju, o zdravim jutarnjim navikama, higijeni te važnosti doručka, tradicionalno Argeta, već godinama, uljepšava prvačićima širom BiH prvi dan u školi, a značajne su i aktivnosti usmjerene na unapređenje svakodnevice štićenika Udruženja “Dobro” te doma u Pazariću .

Budući da nismo imali za cilj da oglasima, za kampanju za našu novu Argeta Delight liniju, šaljemo poruke koje pozivaju na diskriminaciju i omalovažavanje, svi sporni oglasi će biti uklonjeni s reklamnih površina u što skorijem vremenu.

Iskreno se nadamo da ćete nakon ovog objašnjenja bezbrižnije gledati naše oglase te da ćete bez obzira na sve probati proizvod na koji smo toliko ponosni.

S poštovanjem,

Argeta d.o.o.,

Hadžići, BiH

Vaš komentar: