U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

30. Aug 2012.

Borba za opstanak: Gadžo Comerc počinje proizvodnju u Agrokomercu

Agrokomerc iz Velike Kladuše počeo je poslovnu saradnju s kompanijom Gadžo Comerc iz Sarajeva iznajmljivanjem farmi za tov jednodnevnih pilića te probnu proizvodnju u konditorskoj industriji.

- “Gadžo Comerc” na farmi “Elezovići 3″ uzgaja 66.000 jednodnevnih pilića s mogućim povećanjem na 80.000. Za 18 sedmica to će biti koke nosilje i već tada ćemo organizirati proizvodnju konzumnih jaja za domaće tržište – kaže direktor “Agrokomerca” Ekrem Šarić, piše Dnevni Avaz.

Istovremeno s ovim aktivnostima, “Agrokomerc” sa sarajevskim partnerom priprema probnu proizvodnju “topsa” od 300.000 komada u industriji u Polju. - Čim zahladni, krenut ćemo u probnu proizvodnju. Ako bude dobra reakcija tržišta, povećat ćemo proizvodnju na 800.000 komada – kaže Šarić, koji će uskoro s kompanijom iz Sarajeva potpisati ugovor o poslovnoj saradnji.

Dugovanje “Agrokomerca” dostiglo je cifru od 140 miliona KM. Veliki problem su hipoteke na imovinu. - Ako bismo i obezbijedili sirovinu i gotov proizvod, eto odmah djelatnika suda i sve zaplijene - objašnjava Šarić.

(Dnevni avaz / Namirnice.ba)

Vaš komentar: