U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

26. Jul 2012.

Gazda Konzuma i Agrokora godišnje ostvaruje prihode u visini četvrtine hrvatskog budžeta

Koncern Agrokor najveća grupacija u Hrvatskoj a i u regiji, vlasnik Ledo, Zvijezda, Jamnica, Jana, Sarajevski kiseljak, Konzum, Belje, Margo, ABC, Dijamant i mnogih drugih nama dobro poznatih brendova, u 2011. godini je ostvario prihode od prodaje od 29,05 milijardi kuna ili oko 7,5 milijardi KM, što je u odnosu na godinu prije povećanje od 9,4 posto…

Pritom je koncern ostvario dobit od 195,14 miliona kuna, što je povećanje u odnosu na 2010. godinu. Agrokor, čiji je većinski vlasnik Ivica Todorić sa 91,67 posto (8,33 posto drži EBRD), prošlu je godinu završio sa 55 kompanija u grupaciji, doznaje PoslovniDnevnik.

Analizirajući Agrokorove prihode od prodaje za prošlu godinu (koji su usporedbe radi jednaki četvrtini budžeta Hrvatske), najviše se odnosi na maloprodaju i veleprodaju – 22,8 milijardi kuna. Djelatnost proizvodnje i distribucije hrane lani je ostvarila prihode od prodaje od 11,3 milijarde kuna. Pritom se 20,6 milijardi kuna od ukupne prodaje Agrokora odnosi na Hrvatsku, a 8,46 označava prodaju u inozemstvu.

Agrokor je lani, kako se navodi u financijskom izvještaju za prošlu poslovnu godinu, dovršio preuzimanje trgovine Slobodne Dalmacije (distribucija i kiosci koje je kupio od EPH) preko svoje kompanije Tisak, i to za ukupno 118,5 milijuna kuna “plaćenih u cijelosti u novcu”.

(Namirnice.ba)

Vaš komentar: