U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

05. Sep 2012.

McDonald’s, najveći svjetski fast-food lanac, u Indiji otvara prve vegetarijanske restorane

Iako je prepoznatljiv isključivo po svojim goveđim specijalitetima, McDonald's će učiniti sve da se probije i na indijskom tržištu. Zbog toga su se odlučili na smion potez - u Indiji će u 2013. McDonald's otvoriti svoje prve vegetarijanske restorane.

Naime, u zemlji gdje je većinom hinduističko stanovništvo koje ne jede govedinu te Muslimani koji pak nemaju svinjetinu u svojoj prehrani, McDonald’s se odlučio otvoriti restoran brze hrane u kojem će posluživati sve osim mesa. Restoran će otvoriti sredinom sljedeće godine u blizini Zlatnog hrama u svetom gradu Amritsar na sjeveru Indije. Vjera ondje zabranjuje konzumiranje mesa pa su se šefovi jednog od najvećih svjetskih lanaca brze prehrane odlučili na vegetarijanski restoran.

>> Nekoliko činjenica o McDonald’s restoranima u svijetu
>> Pogledajte nekoliko neobičnih reklama kojima se McDonalds dodvorava ...
>> 17 iznenađujućih činjenica o McDonaldsu koje bi mogle impresionirati i 

– Ondje je velika prilika za vegetarijanske restorane jer su brojni Indijci vegetarijanci. Trenutno, Indija je još uvijek vrlo malo tržište – imamo samo 271 restoran, a u cijelom svijetu ih imamo ukupno 33.000 – kaže glasnogovornik indijskog McDonald’sa Rajesh Kumar Maini, piše BBC. Nakon ovog, u planu im je otvoriti još jedan vegetarijanski restoran na sjeverozapadu Indije u blizini svetišta Kashmir s obzirom na to da kroz njega prođu stotine tisuća posjetitelja godišnje.

(Namirnice.ba)

Vaš komentar: