U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

11. Oct 2012.

Novi milionski ugovor: Saudijska Arabija otvorila tržište za Vispakove proizvode

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak realizirala je prvu pošiljku svojih proizvoda na tržište Kraljevine Saudijske Arabije. Prvi kontejner Vispakovih pralina, čokolada, juha, čorbi i čajeva stigao je u Saudijsku luku Džedu, a u centralu u Visoko već je stigla narudžba za još jedan kontejner za isporuku proizvoda iz programa čokolada.

Potpisan je ugovor o izvozu u sve zemlje Golfskog zaljeva i to u vrijednosti od 1,5 milion američkih dolara, a uz ova Vispakova dva, uskoro isplovljavaju tri kontejnera keksa domaćeg proizvođača konditorskih proizvoda AS GROUP, u čijem sastavu posluje Vispak d.d.

Tako će se, između ostalih proizvoda, Choco club, Begova čorba, Vispakovi čajevi, ali i Master, Kent i ostali keksi koje proizvodi AS GROUP naći na policama trgovačkih lanaca ove zemlje u kojoj živi više od 28 miliona ljudi, kao i ostalih zemalja Golfskog zaljeva u koje se ubrajaju Irak, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt, Katar i Jemen.


Velika narudžba iz SAD za najnoviji Vispakov proizvod: I u Americi žele da se otkrije “Tajna” bosanske kuhinje

Vispak uspješno plasirao svoju Bosnia kafu na tursko tržište, uskoro na policama i drugi njihovi proizvodi

“Potencijali i potrebe saudijskog tržišta, kao i tržišta zemalja Golfskog zaljeva su ogromni, tako da će naš uspješan prodor pomoći i ostalim bosanskohercegovačkim proizvođačima hrane da uđu na ova tržišta. Naši arapski partneri u prvom redu su prepoznali kvalitet Vispakovih proizvoda, a naš cilj je da tamošnjim kupcima približimo sve čari i okuse naše autohtone bosanske kuhinje, ali i kafe za koju očekujmo da krene u jednom od idućih kontejnera put Saudije”, kazao je direktor Vispaka, Rusmir Hrvić.

(Namirnice.ba)

Vaš komentar: