U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

09. Nov 2012.

Sedam dana zdrave hrane u Mercatoru: Akcijska ponuda povodom obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti

Mercator BH se i ove godine, specijalno kreiranom akcijskom ponudom određenih proizvoda iz programa zdrave hrane, priključuje kampanji obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti koju organizuje Zavod za javno zdravstvo FBiH.

Šećerna bolest je hronična, progresivna bolest koja poput pandemije zahvata čitav svijet. Uslijed porasta broja oboljelih važno je, prije svega, preventivno djelovati kroz edukaciju stanovništva o zdravom načinu života i prehrane. Mercator BH je, kao društveno odgovorna kompanija, obezbijedio za građane koji vode računa o zdravlju, veliki izbor proizvoda iz programa zdrave hrane po sniženim cijenama tokom cijele sedmice, od ponedjeljka 12. novembra do nedjelje 18. novembra.

- Svjesni smo činjenice da se može, uz promjenu načina života, prvenstveno prehrane, uticati na smanjenje rizika za razvoj dijabetesa i znatno smanjiti razina šećera u krvi kod oboljelih. Zbog toga mi nastojimo, i kroz redovno poslovanje, obezbijediti što veći izbor dijetetskih proizvda i posebno prilagođenih preparata za prehranu stanovništva koje ima probleme sa regulacijom šećera i ishrane uopšte. Akcijskom ponudom, u sedmici u kojoj se obilježava Svjetski dan šećerne bolesti, želimo potaknuti što više naših sugrađana da se odluče za zdrave proizvode i razmisle o promjeni načina ishrane, kaže Indira Hečimović-Musić, direktor sektora marketinga.

Mercator BH, u saradnji sa partnerima, institucijama i organizacijama, posvećuje veliku pažnju jednom od ključnih problema savremenog čovjeka – pravilnoj i zdravoj ishrani i na taj način iskazuje svoju brigu o ptorošačima i društvenoj zajednici u kojoj djeluje.

(Namirnice.ba)

Vaš komentar: