U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

05. Dec 2014.

U ‘Bosanskoj tržnici’ na Dobrinji svečano otvoren Klasov supermarket

U 'Bosanskoj tržnici' na Dobrinji danas je u prisustvu brojnih građana i gostiju, svečano otvoren novi Klasov supermarket u Općini Novi Grad, na čijim policama se nalazi veliki asortiman proizvoda, među kojima 70 posto domaćih.

Novi maloprodajni objekat kompanije Klas d.d. Sarajevo presijecanjem vrpce otvorili su Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i Rusmir Hrvić, direktor Klasa.

Otvaranjem supermarketa naši građani, pored domaćih proizvoda koje nude poljoprivredne zadruge smještene u “Bosanskoj tržnici” sada imaju mogućnost da na jednom mjestu kupe i sve ostalo što im je svakodnevno potrebno.

„Općina Novi Grad Sarajevo je 1. oktobra ove godine otvorila „Bosansku tržnicu“, a za saradnju sa kompanijom „Klas“ smo se odlučili iz razloga što oni imaju istu viziju i strategiju da prije svega razvijamo domaću proizvodnju. Ovo je, vjerovatno, jedina prodavnica u Sarajevu u kojoj je 70 posto domaćih proizvoda. Imamo veliki broj nezaposlenih, ali imamo i običaj da se puno žalimo, a ovo je konkretan način kako da pomognemo našoj državi“, rekao je načelnik Efendić.

Naglasio je da je dobro da znamo svakog momenta, da kada kupimo neki proizvod stranog proizvođača, u tom slučaju dajemo novac nekom u drugoj državi, a da kupovinom bosanskih prizvoda onda naš novac ide nekome ko je zaposlen u našoj državi.

„Mislim da ne možemo uraditi ništa bolje za sebe i svoju državu, nego da svi zajedno, kako kaže i slogan „Klasa“ – kupujemo domaće – gradimo Bosnu i Hercegovinu. Ljudi iz „Klasa“ se trude i siguran sam da u tome i uspijevaju, da sve što nude bude kvalitetno. Na njihovim policama prioritet imaju svi proizvođači iz BiH, pa onda ostali. Bilo bi lijepo kada bi tako bilo i kod naših građana“, istakao je Efendić.

Direktor Klasa Rusmir Hrvić izrazio je zahvalnost Općini Novi Grad Sarajevo na vrlo dobroj saradnji, koju u ova kompanija u budućnosti planira proširiti.

„Ponosan sam na ovaj projekat i na to da u našem objektu imamo oko 70 posto domaćih proizvoda. Naša ideja Kupujmo domaće – gradimo BiH je došla iz našeg srca i sigurni smo da ona može uspjeti, a mi ćemo je i dalje razvijati i graditi. Pozivam medije da nam pomognu u toj ideji, i građane BiH da prepoznaju ovaj naš projekat i da zajedno uspijemo u tom projektu“, rekao je Hrvić.

Povodom svečanog otvaranja ovog objekta Klas je za građane priredio degustaciju i poklone, a služena je i kafa iz Vispakove velike džezve.

Namirnice.ba

Vaš komentar: