U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

10. Dec 2012.

Udruženje građana “Žene Srebrenice” pokrenulo proizvodnju: Tjestenina “Moja mama” osvaja bh. tržište

Pogon je godinama stajao u halama u Srebrenici bez ikakve proizvodnje. Prije dva mjeseca odlučio sam pokrenuti proizvodnju tjestenine. Za sada proizvodimo makarone, pužiće i spirale, koje pakiramo u vrećice od 400 grama.

Na policama trgovačkih centara u Bosni i Hercegovini odnedavno se pojavila prehrambena marka proizvoda od tjestenine Moja mama. Proizvodnja se odvija u Srebrenici, a vlasnik Hrustan Noćić za Dnevni avaz govori da je Udruženje građana “Žene Srebrenice” prije nekoliko godina od jedne italijanske firme dobilo pogon sa mašinama.

- Pogon je godinama stajao u halama u Srebrenici bez ikakve proizvodnje. Prije dva mjeseca odlučio sam pokrenuti proizvodnju tjestenine. Za sada proizvodimo makarone, pužiće i spirale, koje pakiramo u vrećice od 400 grama. Za cjelokupan projekt bilo mi je potrebno 200.000 maraka – kazao je Noćić.

Za sada je na pogonima proizvodnje i pakiranja zaposleno dvoje ljudi. U prva dva mjeseca iz fabrike je izašlo dvadesetak tona tjestenine, a proizvodnja u pogonu “Žene Srebrenice” odvija se svakog dana.

- Glavna karakteristika proizvoda je njihova pristupačna cijena. Svi se artikli mogu kupiti u marketima “Bingo” i koštaju jednu marku – dodao je Noćić.

Dnevni avaz/Namirnice.ba

Vaš komentar: