06. Dec 2015.
Hrana koju (uglavnom) konzumiramo negativno djeluje na naš organizam, samim tim na naš rad i djelovanje u svim segmentima. S obzirom da većinu vremena u životu provedemo radeći, neki lakše, a neki teže poslove, dobro je znati koju hranu treba konzumirati da bi na poslu bili u dobroj formi, da ne blokiramo kreativnost, da ne podstaknemo lijenost i da dobijemo energiju.
05. Dec 2015.
Ovo je jedan od najzdravijih i najukusnijih doručaka, jer u sebi sadrži vitamine i minerale koji poboljšavaju izgled kože, kose, normalizuju metabolizam, te jača organizam.
02. Nov 2014.
Idealan obrok za vikend, posebno neki hladniji. Pita nosi razne nazive, vjerovatno zavisno od mjesta gdje se (i kako) pravi. Evo jednog jednostavnog recepta koji donosi popularni kulinarski bh. blog Iz Moje Kuhinje.
02. Jun 2014.
Evo još jedne super fore za doručak. Iako je sve prikazano u slikama, da malo pojasnimo. Obilježite nožem mjesto na kriški hljeba na kojem ćete ubaciti jaje, a prije jajete kašikom to mjesto 'utabate'. Posolite, pobiberite i pospete sa malo sira. Stavite u rernu i pečete oko 15 minta, na 150 stepeni.
05. Jan 2014.
Treba vam malo gušće pripremljeno tijesto za palačinke (3 jajeta, 300 grama brašna, pola litre mlijeka i malo soli i vode), zatim malo pavlake u njemu i malo više soli nego je to uobičajeno, recimo dvije male kašičice.
17. Jan 2013.
Brzi životni stil koji svaki dan dobija na ubrzanju može se činiti kao dobar izgovor da se prekoči jutarnji, inače najbitniji dnevni obrok. Možda se ne čini toliko bitnim, ali preskakanjem doručka činimo štetu kompletnom tijelu i takva (loša) navika nas na duže staze može koštati mnogo. Zato, podsjećanja radi, donosimo vam 7 razloga zašto dan započeti - doručkom!
07. Jan 2013.
Rijetki su oni koji ne vole sir, a rastopljen sir je svakom oku drag prizor. Zato je ova ideja super! Trebate tanke kriške mekanog hljeba, malo putera i sira. Urolajte kriške sira (trapista, edamera, cheddara ...) u kriškama hljeba od kojih ste odstranili koru. Premažite ih puterom i tostirajte na zagrijanoj tavi dok se sir ne rastopi. Možete dodati i komadiće salame, pileće ili pureće šunke.
30. Dec 2012.
Slane tople kiflice su super način da se uljepša dan, bilo koji njegov dio, i ne zahtjevaju mnogo vremena i namirnica. Mnogo je načina da ih dodatno obogatite slanim i ukusnim kombinacijama, a nama se ovog puta posebno dopao ovaj način. Ovo morate probati!
29. Dec 2012.
Iako je jelo jednostavno, vrijeme koje je potrebno da se napravi nije malo, tako da se, prema savjetu autora, isplati (samo) ukoliko ste na doručak ili ručak pozvali nekoliko prijatelja. Od već pečenih krompira napravite zdjelice koje najprije napunite sa malo narendanog sira, potom na sitno nasjeckanim suhim mesom i u koje na kraju razbijete po jedno jaje koje još začinite po želji. Krompir zdjelice potom vratite u rernu i pečete oko 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni. Pogledajte fotografije.
19. Dec 2012.
Smatraju da ugljikohidrati za kojima posežemo u čokoladama, kolačićima i ostalim slatkišima nemaju dovoljno dobar učinak. Zato preporučuju da je pametno držati se slogana iz davne reklame 'Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje'.