16. Jul 2012.
Ljeto je i počela je sezona dinja i lubenica, meni lično najdražeg voća, kojeg u ove vruće dane jedem svakodnevno. Ukućani me znaju upozoriti da pretjerujem i da bih se mogla udebljati, s obzirom na njegovu slatkoću. Imam li razloga za brigu, tj.postoji li neki drugi razlog zašto lubenicu i dinju ne bih smjela jesti svaki dan?
15. Jul 2012.
Kad se temperature opasno približe brojci od 40 Celzijevaca, osvježenje tražimo u hladu, napitcima ali i hrani. Većina ljudi zbog žege imaju slabiji apetit. S obzirom da nešto moramo jesti, krastavci su odličan izbor. Jeste li znali da temperatura u krastavcima zna biti i do 20 stupnjeva niža od vanjske?
29. Apr 2012.
Osim što nas može psihički opteretiti, iako mu to nije namjera, vrijeme praznika (često) znači i opterećenje za organizam zbog unosa raznih jela i pića, kako slatkih i slanih, tako i gorkih i obično teških za probavu.