23. May 2012.
Na ovogodišnjoj konferenciji Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koja se održava u Genevi sve su glasnije kritike na račun ove organizacije da se iz dobrotvorne pretvorila u interesnu zajednicu farmaceutskih kompanija i zemalja gdje su smještene takve kompanije, piše Deutsche Welle.
14. May 2012.
Osobe koje jedu dosta ribe su pod manjim rizikom od raka debelog crijeva i još više od raka rektuma, utvrdio je tim stručnjaka iz Bolnice za digestivne bolesti u gradu Siđing, u Narodnoj Republici Kini. Ovakav zaključak je rezultat analize 41 studije o uticaju konzumiranja ribe na obolijevanje od raka, obavljene između 1990. i 2011. širom svijeta, između ostalog u Sjedinjenim Američkim Državama, Norveškoj, Finskoj i Japanu, prenijela je novinska agencija Rojters.
12. May 2012.
Vjerovali ili ne, ovo je pravi kukuruz. Nije ofarban, nije modifkovan, niti fotošopiran! Ovo je rijetka (i jestiva) vrsta kukuraza zvana Glas Gem kukuruz. Rijetko sjeme je dugom linijom došlo u ruke jednoj američkoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom kukuruza. Zasadili su i dobili ovo što vidite na fotografijama.
11. May 2012.
To se na svojim internetskim stranicama pita Fondacija Carnegie? Globalne cijene hrane ponovo su u porastu. Indeks cijene hrane Svjetske banke povećao se od decembra 2011. do marta 2012. osam posto, i sada je samo šest posto niži od svoga maksimuma iz februara 2011.
10. May 2012.
U protekloj godini najpopularniji kuhar na svijetu svoje je bogatstvo povećao za vrtoglavih 44 milona funti, zahvaljujući knjigama o kuhanju, svojim restoranima i TV emisijama. Ovaj tridesetšestogodišnak je na 501. mjestu najbogatijih Britanaca; ima 30 vlastitih restorana koji vrijede više od 110 miliona funti. Prema listi Sunday Times-a vrijedan je 150 miliona funti (244 miliona dolara) i najbogatiji je kuhar na svijetu.