U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

12. Nov 2013.

5 itekako dostupnih namirnica u službi ljepote: Ovo su trikovi iz kuhinje za bujnu kosu!

Zašto da trošite novac na skupe preparate, kada najbolja pakovanja za kosu možete da napravite od namirnica koje svakodnevno koristite u domaćinstvu. Probajte provjereno najbolje recepte za sjajnu, meku, bujnu i, što je najbitnije, zdravu kosu.

Šampon od jaja

Vratite svježinu i mekoću suvoj kosi s oštećenim krajevima prirodnim šamponom od jaja. Pomješajte dva žumanceta, jedan limun, bjelance, sok od jednog limuna i jednu kašiku maslinovog ulja. Ovaj šampon umasirajte u kosu i dobro isperite.

Đumbir za brži rast kose

Đumbir oživljava kosu i utiče na njen razvoj. Đumbir u prahu pomješajte sa četvrt šolje čaja od kamilice. Dobijeni sok pomješajte sa istom količinom orahovog ulja. Smjesu koju ste napravili umasirajte u kosu i ostavite da odstoji deset minuta. Nakon toga je operite. Ako želite da vam kosa izgleda blistavo i da što prije poraste, ovaj tretman primjenjujte dva puta sedmično, piše Blic.rs.

Maslinovo ulje za glatku kosu

Kod duge kose često se dešava da se pramenovi izdvajaju i da svaki pramen bježi na svoju stranu. Maslinovo ulje učiniće vašu kosu glatkom i mekom. Ugrijte pola šolje masilnovog ulja i umasirajte po cijeloj kosi. Najviše ulja stavite na krajeve i umotajte u foliju. Nakon 30 minuta dobro isperite kosu

Med i sirće za volumen

Med i sirće ojačaće korjen vaše kose i dati joj volumen. Kašiku meda i kašiku sirćeta stavite u pola čaše mlake vode, dobro promješajte i stavite u bocu sa raspršivačem. Opranu kosu prosušite peškirom, poprskajte pripremljenom mješavinom i umasirajte u kosu da bolje upije.

(Namirnice.ba)

Vaš komentar: