U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

29. Aug 2012.

7 nevjerojatnih trikova iz vaše kuhinje

Ako mislite da je jogurt samo zdrav dijetalni napitak, a šećer ukusan dodatak slasticama, iznenadit ćete se jer te namirnice kao i mnoge druge imaju ljekovita svojstva. Evo 7 super korisnih trikova koji se kriju u vašoj kuhinji.

Pepermint i cimet protiv umora i nervoze

Pri simuliranim situacijama u prometu ispitanici koji su u trenutku ispitivanja imali žvakaće gume od peperminta ili cimeta pokazali od 20 do 30 posto manje umora i nervoze i više pažnje, te da su imali osjećaj da je vožnja vremenski trajala 30 posto kraće nego što uistinu jest. Dakle, prije sjedanja za volan u vrijeme najveće gužve na cesti, pepermint u usta i lakše ćete podnijeti vožnju u koloni!

Jogurt protiv neugodnog zadaha

‘Dobre bakterije’ koje se nalaze u jogurtnoj kulturi stvaraju nepogodno okružje za bakterije odgovorne za neugodan zadah te tako smanjuju količinu tih bakterija u dijelovima probavnog sistema.

>> Med i cimet su odličan par: Šest dobrih razloga zašto se sprijateljiti sa ovim …
>> Pet začina koji uljepšavaju ukus jelima i koji nas čine zdravijim

Šećer protiv štucanja

Iako lijekova protiv štucanja ima bezbroj (i većina ih spada u prilično bizarne metode), rijetki su oni koji djeluju, ali uticaj šećera na štucanje ima medicinski objašnjiv efekat. Naime, on utiče na živčane ćelije, a one na mišiće, pa tako i na dijafragmu čije nepravilne kontrakcije osjećamo kao štucanje. Kašičica šećera progutana ‘na suho’ ima trenutni učinak na neugodno štucanje.

Maslinovo ulje ublažava upale

Maslinovo ulje je bogato antioksidansima koji mogu ublažiti upale povezane s pojavom ekcema. Za djelotvorniji učinak najbolje je nanijeti maslinovo ulje na kritična područja te ih prekriti plastičnom folijom i ostaviti preko noći, kako bi se ulje potpuno upilo u kožu.

Biljnim uljem protiv lomljivih noktiju

Uzrok lomljivosti noktiju je prvenstveno nedostatak hidratacije. Kako bi noktima, a ujedno i koži na rukama, povratili manjak vlage, isprobajte recept s biljnim uljem. Prije spavanja obilno nanesite ulje na ruke i nokte te ih prekrijte najlonskim ili medicinskim rukavicama koje ćete ostaviti preko noći. Tako će se ulje potpuno upiti u kožu i nokte pružajući im potrebnu hidrataciju.

Jabuka za bijele zube

Osim što djeluju poput malih četkica za zube dok ih žvačete, jabuke sadrže i svoju prirodnu kiselinu koja pomaže razgraditi ostatke hrane i karijes koji se stvara na zubima te tako pridonose njihovoj bjelini.

Klinčić za dezinfekciju rane

Sastojak eugenol koji se nalazi u klinčiću djelotvoran je kao antiseptičko sredstvo te kao analgetik, što znači da dezinficira otvorene rane i smanjuje bol. Pomoći će isključivo ako ga (u mljevenom obliku) stavite direktno na ranu.

(Namirnice.ba)

Vaš komentar: