U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

02. Dec 2013.

Brzo, jeftino i ukusno jelo: Marinirana pileća prsa sa rižom i carskom mješavinom [Recept]

Donosimo vam još jedan super i brz recept za ukusno jelo sa piletinom i rižom. Količina je dovoljna za dvije porcije, a možemo reći da je jelo polulagano, tako da će bolje goditi kao ručak, mada može biti odličan izbor i za raniju večeru. Sastojci za ovo jelo (dvije porcije), uz hljeb, koštaju između 3 i 5 KM, odnosno 1,5 do 2,5 KM po porciji.

Sastojci:

- 100 grama pilećih prsa (1 komad)
- dvije kašike putera
- ulje
- ulje, so, biber, vegeta, crvena paprika, origano (za marinadu)
- pola šolje riže
- šaka ili više carske mješavine (Ledo carska mješavina)

Priprema:

Istopiti kašiku putera u šerpi i dodati pola šolje riže. Malo prodinstati na srednjoj temperaturi i podliti vodom. Kuhati 5-6 minuta uz stalno dosipanje vode da riža uvijek bude u vodi. Dodati malo vegete. Dodati šaku (ili više) carske mješavine (mrkva, brokule, karfiol) i ostaviti da se kuha još 5-6 minuta, ponovo uz stalno doljevanje vode toliko da je sve uvijek (samo) potopljeno. Savjet plus: možete dodati i drugu mješavinu povrća.

Marinirana pileća prsa propržiti na malo ulja i komadić putera. Kada je piletina ispržena pretresti u tavu rižu, pomiješati da se ujednači i držati na vrućoj ringli dok ne ispari voda. Dodati po želji malo kečapa ili paradajz pirea i/ili vrhnja za kuhanje.

(S.K./Namirnice.ba/Foto:Ilustracija)

Vaš komentar: