U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

18. Nov 2013.

Dočepali ste se japanske jabuke? Odlično, 6 super načina kako će vam osvježiti tijelo

Japanska jabuka je slatko jesenko-zimsko voće. Boja može da varira od svetlo žute, preko narandžaste pa sve do tamno crvene. Za nju se može reći da je pravi izvor zdravlja.

Prevencija kancera

Japanska jabuka je puna antioksidansa poput vitamina A, C i K. Antioksidansi štite organizam od posljedica oksidativnog stresa što može pomoći u jačanju imunog sistema i odbrani od bolesti. Posljedice oksidativnog stresa često su povezane sa hroničnim obolenjima poput srčanih oboljenja i raznih vrsta kancera.

Probava

Japanska jabuka je bogata dijetalnim vlaknima koji su presudni za dobro funkcionisanje digestivnog trakta. Dijetalna vlakna stimulišu probavu i pomažu kod problema opstipacije podsticanjem crijeva što za rezultat ima izbacivanje štetnih toksina iz organizma.

Dobar vid

Ovo ukusno voće je, pored vitamina A, C i K, i odličan izvor zeaksantina. Ovi antioksidansi, koji se često nazivaju „vitamini za oči“, štite oči od oboljenja koja su karakteristična za starije osobe, poput katarakte i makularne degeneracije umanjujući efekte oksidativnog stresa.

Zdravlje srca

Japanska jabuka na dan i doktor vam nije potreban. Da li je japanska jabuka bolja od jabuke? Nedavno sprovedeno istraživanje je pokazalo da japanske jabuke sadrže visok nivo dijetalnih vlakana, minerala i fenolnih jedinjenja koji su od presudne važnosti u borbi protiv ateroskleroze (glavni uzročnik srčanih oboljnja). Naučnici tvrde da visok sadržaj vlakana, fenola, minerala i elemenata u tragovima čine japansku jabuku vrlo poželjnom u antiaterosklerotičnoj dijeti.

Prijateljica imunološkog sistema

Jedan plod japanske jabuke sadrži 12.6mg vitamina C, što čini 21% preporučljivog dnevnog unosa ovog vitamina. Uvrštavanje voća bogatog vitaminom C jača imuni sistem, štiteći organizam od infekcija i slobodnih radikala.

Mršavljenje

Japanske jabuke su odličan izvor dijetalnih vlakana s obzirom da sadrže 6 grama vlakana po voćki (24% preporučljivog dnevnog unosa). Dijetalna vlakna su ključna za mršavljenje jer ubrzavaju probavu i smanjuju apetit.

(Namirnice.ba/ZenaSamJa)

Vaš komentar: