U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

14. May 2014.

Dostupne i zdrave: Četiri voćke koje savršeno izbjeljuju zube

One su ukusne, one su zdrave, one donose neodoljiv osmjeh! Saznajte koje četiri zdrave namirnice možete koristiti kao odlično sredstvo za zaštitu i zdravlje zubi.

Banana

Možda ne jezgro banane, ali kora sigurno može da vam zube učini bjeljim. Unutrašnjim dijelom kore banane izmasirajte zube i desni. Neka to masiranje traje bar dva minuta, a potom zube operite pastom. Nakon što nekoliko dana budete ponavljali primjetićete da su vam zubi već blistaviji.

Jagoda

Za jagode i njihovu moć izbjeljivanja zuba ste sigurno čuli, a već godinama slovi i za namirnicu koja je pravi prijatelj zdravlju zuba. Naime, u jagodama se nalaze voćne kiseline koje sprječavaju da se na zubima stvore mrlje od hrane i pića.

Jabuka

Sigurno su vam nane i dede pričale kako je jabuka prirodna četkica za zube. I upravu su! Kada žvaćete jabuku njeni komadići se zavlače među zube i desni, a u ustima se stvara nova vrsta pljuvačke koja čisti zube od bakterija i neutrališe kiselinu, pa tako čuva zube od nastajanja karijesa.

Limun

Kiselina iz citrusa, posebno limuna i limete u sebi ima enzime koji ubijaju bakterije među kojima su one koje su krive za loš dah. Takođe limun sadrži kiselinu koja nagriza mrlje koje se od hrane i pića stvore na zubima. Citrusi, takođe, povećavaju izlučivanje pljuvačke koja ispira ostatke hrane i pića koji se nakupe između zuba.

Namirnice.ba | Prva.rs

Vaš komentar: