U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

23. Oct 2012.

Eksperiment koji je postao hit: Kako to izgleda kada mama ode u štrajk i odbija pospremati za djecom

Jessica Stilwell, majka troje djece iz Kanade, postala je svojevrsna nacionalna junakinja nakon što je jedan dan odlučila da više neće spremati za svoje tri kćeri. Evo kako je to sve ispalo.

Jessica Stilwell odlučila je otići u ‘štrajk’ na šest dana i ništa ne pospremati ili čistiti za svoje tri kćeri, 12-godišnjim blizankama Olivijom i Peyton te 10-godišnjom Quinn. Sve je dokumentirala na svom blogu Striking Mom i Facebooku.

‘Zaposlena mama i službeno je u štrajku kod kuće‘, objavila je Jessica i vrlo brzo postala hit na internetu.

Stilwell je htjela vidjeti koliko će im trebati da počnu spremati za sobom. I dalje im je kuhala i prala rublje, ali sve ostalo što su mogle same napraviti nije činila. Potajno je prala i skrivala svoj pribor za jelo, a njezin suprug Dylan je također sudjelovao u eksperimentu, piše Net.hr.

Četvrti dan jedna od kćeri joj je rekla 17 puta da je kuhinja odvratna, ali nije ništa poduzela. Šesti dan djevojke su konačno popustile, jedna se ‘slomila’ i druge molila da joj pomognu čistiti. Nakon što je djevojkama otkrila da se radilo o eksperimentu, jedna je rekla da je to ‘najgluplja stvar ikad’ i da ‘djeca imaju roditelje s razlogom, da čiste za njima’.

U konačnici su pristale spremati. Jessica kaže kako ima divnu djecu, ali se na ovo odlučila jer se uplašila da odgajamo generaciju mladih čiji će stav biti – što ćeš učiniti za mene? Zašto nešto radimo za našu djecu, dajemo li im nešto time ili im uzimamo?

Jessica navodi nekoliko razloga zbog koji je pristajala sve raditi umjesto djece. Prvo, jer je to htjela. Osjećala je da je to ljubav. Njezine djevojčice su dobra djeca, ljubazne, radišne i pristojne. Životi su im ispunjeni aktivnostima i školskim obvezama, pa im je htjela olakšati.

Ali, čak i kada su djevojčice očistile za sobom, mama je došla u ‘inspekciju’ i popravljala za njima. Nisu joj bile odvoljno brze i učinkovite. A onda je shvatila da im zapravo ne dopušta da uspiju. Gledajući kuću u neredu shvatila je da čineći stvari umjesto njih šalje poruku da nisu sposobne same to učiniti. I nisu ni mogle, jer im nikada nije dopustila da pogriješe i pokušaju ponovno.

Sličnu priču odlučila je isprobati Britanka Julia Lawrence , majka 12-godišnjeg Joeja i 15-godišnje Lois. I dalje im je kuhala i prala prljavo rublje, ali sve što su lako mogli sami odbijala je napraviti. Počeli su reagirati nakon šest dana.

‘Ako ništa drugo, ovo me je iskustvo naučilo da svijet neće stati ako čarape ostanu na podu nekoliko dana. Osjećala sam se da nisam uspjela sve dok Lois nije progovorila Joeju da je ostavio ručnik na podu, a on odmah došao i spremio ga’, kaže Juila.

‘To je mali korak, ali u pravom smjeru.’

(Namirnice.ba/Net.hr)

Vaš komentar: