U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

13. Feb 2013.

Jednostavani deserti: Napravite odlične čokoladne bombonice sa medom, sastojke vjerovatno već i imate!

Iako će najviše obradovati mališane, ovaj slatkiš zadovoljiće i one 'starije' mališane među vama! Čokoladne bombonice sa medom super su slatkiš za rođendansku ili neku drugu zabavu, a osim što ne zahtjeva mnogo 'specijalnih' sastojaka, vrlo su jednostavani za napraviti. Evo šta trebate!

Sastojci:

7 kašika meda
40g kakaa
1 kašičica ekstrakta vanilije
1 kašika maslaca (istopljenog)
30 g šećera u prahu
prstohvat soli
100 – 120 g mlijeka u prahu

Priprema:

1. U velikoj posudi metlicom izmiješajte med, kakao i ekstrakt vanilije. Dodajte istopljeni maslac i miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Dodajte šećer u prahu i malo soli i ponovo dobro promiješajte.

2. U smijesu zatim dodajte mlijeko u prahu, malo po malo, i miješajte drvenom kutlačom dok se ne formira masa. Kada više ne možete miješati kutlačom, vrijeme je da počnete mijestit rukama. Kada smjesa postane čvrsta od nje napravite lopticu i stavite na masni papir koji ste prethodno premazali sa malo istopljenog maslaca ili ulja.

3. Smjesu ostavite neprekrivenu na masnom papiru između 5 do 10 minuta. Smjesa bi se za to vrijeme trebala spljoštiti. Formirajte bombonice po želji i umotajte ih, posebno, u masni papir. Čuvajte u frižideru, po mogućnosti u zatvorenoj tegli, a prije serviranja ih ostavite neko vrijeme na sobnoj temperaturi. Uživajte!

(A.S./Namirnice.ba)

Vaš komentar: