U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

13. Nov 2012.

Jednostavni recepti: Pitate se da li je moguće kokice začiniti Nutellom? Naravno da jeste! [Foto]

Slanost i hrskavost su ono što ih čini, ali nije loše nekada eksperimentisati sa ukusima i kokice učiniti još interesantnijima. Nutella, vjerujte, učiniće ih upravo takvima! Predstavljamo vam jednostavan recept za tzv. Nutella Kokice.

Priprema i sastojci

Sastojci: kokice, odnosno 30-40g grama zrna, 30g Nutella namaza ili mini (pocket) Nutella pakovanje od 30g, kašika suncokretovog ulja i 1/4 kašičice soli. Priprema je jako jednostavna: Napravite kokice na način kako ih inače pravite. Naš savjet je da u šerpi/tavi zagrijete kašiku ulja, zatim da dodate samo  2 ili 3 zrna i sačekate da se ti testni iskokaju, a zatim dodate ostatak.

30tak sekundi prije nego što će se kokice iskokati kašičicom istresite Nutellu u šoljicu i 30tak sekundi je dovoljno da se rastopi u mikovalnoj. Nutellu možete rastopiti i na rerni, na laganoj temperaturi u drugoj tavi. Nakon toga, kokice koje ste skinuli sa rerne, pospite istopljenom Nutellom, dobro promiješajte i posolite (što možete, naravno, i izostaviti, ali sol u ovom desertu vas ne treba brinuti) i ponovo dobro pomiješajte. Mala napomena: Pojedite ih odmah! Uživajte!

Foto:

(Namirnice.ba)

Vaš komentar: