U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

04. Sep 2013.

Maslinovo ulje: Puno je razloga zašto ga trebamo imati u kući ali na listu dodajte i ovih 10 neobičnih

Legende o ljekovitim svojstvima maslinovog ulja sežu daleko u povijest. Nezasićene masne kiseline, vitamin E, steroli i polifenoli samo su neki od sastojaka koji ovu namirnicu čine vrijednom i nevjerojatno zdravom. No maslinovo ulje ima puno šira upotrebu, a portal Zadovoljna.hr vam donosi 10 nevjerojatnih načina koje morate isprobati:

- Za skidanje šminke: Nanesite ulje na vatu i nježno trljajte oči

- Za zaglavljeni zatvarač: Nakapajte malo ulja na patentni zatvarač, lagano ga pomičite gore dolje. Maslinovo ulje će ga podmazati

- Za meku kožu: Na mokru kožu nakon tuširanja nanesite ulje i dobro razmažite po cijelom tijelu

- Za njegu usana: Svako večer prije spavanja usne namažite maslinovim uljem i postat će meke

- Za poliranje drvenog namještaja: Na pamučnu krpu nanesite malo ulja te njom temeljito premažite drvenu površinu.

- Protiv uši: Tjeme dobro natopite maslinovim uljem, zamotajte kosu u vrećicu ili kapu za kupanje ostavite da tako odstoji neko vrijeme. Prije ispiranja kosu počešljajte gustim češljem.

- Ulje za kupanje: Napunite kadu te u vodu dodajte maslinovog ulja i mirisnih soli i vaša je kupka spremna.

- Za glatko brijanje: Mokru kožu namažite maslinovim uljem i preko njega pređite britvicom. Ono će zamijeniti pjenu ili gel za brijanje te će spriječiti iritacije i crvenilo.

- Za poliranje kožnih cipela: Baš kao i kod polirana namještaja i za vaše kožne cipele rješenje je krpica i maslinovo ulje

- Za skidanje naljepnica: Naljepnice na staklu ili plastici natopite uljem, kratko ostavite da odstoji te spužvicom za suđe lagano trljajte naljepnicu.

(Namirnice.ba)

Vaš komentar: