U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

08. May 2013.

Nagradna igra Misli.Jedi.Štedi! Pošaljite recept za jela i druge pripravke od ostataka hrane i osvojite novčane nagrade!

Znate kako upotrijebiti voće, povrće i druge namirnice čiji je rok trajanja pri kraju? Imate recept za jelo od ostataka hrane koju ste ranije pripremili? Ne volite da bacate stari hljeb i često ga koristite za spravljanje ukusnih priloga? Znate način kako sačuvati hranu da ne propadne? Pošaljite nam svoj recept i možete biti dobitnik jedne od tri novčane nagrade!

Program UN-a za okoliš (UNEP) u saradnji sa web portalom Namirnice.ba raspisuje konkurs za tri najbolja recepta od ostataka hrane u sklopu kampanje za Svjetski dan okoliša, 5. juni u Sarajevu, čiji je moto Misli.Jedi.Štedi! i ima za cilj podizanje svijesti javnosti o važnosti racionalnog korištenja hrane – zato što svi treba da MISLIMO o načinu na koji koristimo namirnice, JEDEMO u skladu sa svojim potrebama, ali i da ŠTEDIMO hranu! Ne bacati hranu znači imati obzira prema okolišu u kojem živimo, prema troškovima vlastitog domaćinstva, ali i prema drugima kojima hrana nije svakodnevno dostupna.

Uslovi nagradne igre:

• Konkurs je otvoren od 08.05. do 26.05. za građane Bosne i Hercegovine
• Recepte možete slati na email adresu: info@namirnice.ba
• Recepti treba da imaju uvod (naslov, tip jela ili pripravke, zašto, kako, inspiracija, sugestije i sl.), instrukcije, spisak potrebnih sastojaka i fotografiju ili fotografije
• Svi dostavljeni recepti biće objavljeni na stranici Namirnice.ba
• Tri najbolja recepta će biti izabrana na osnovu izbora posjetilaca portala Namirnice.ba i facebook stranice portala (na osnovu broje pregleda, preporuka itd.)
• Prva nagrada iznosi 100 KM, druga nagrada 80 KM i treća nagrada 50 KM
• Dodjela nagrada biće upriličena u sklopu obilježavanja Svjetskog dana okoliša, 5. juna u Sarajevu

Objavljeni recepti:

1. Brzi izljevak od starog kruha
2. Kroketi ili uštipci od starog kruha
3. Kuhane knedle od starog hljeba
4. Od vege-čorbe do pilećeg gulaša
5. Pikantni sataraš sa jučerašnjim pilećim mesom
6. Dinstana piletina sa kajmakom
7. Keške na moj način
8. Musaka od ostataka iz frižidera
9. Burgeri od ‘graha od juče’
10. Kuhani zapečeni krompir
11. Pita od jučerašnjeg rižota

Napomena: Za sva dodatna pitanja možete nas kontatirati putem maila info@namirnice.ba ili ista možete postavljati u komentarima ispod. Dobitnici će biti kontaktirani kako bi se dogovorili detalji o preuzimanju nagrade. Objavljene recepte možete pogledati na ovom linku.

(Namirnice.ba)

Vaš komentar: