U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

02. Jan 2013.

Organizujte obroke oko njih: Top zdrave namirnice koje sagorjevaju masnoću i grade mišiće

Ove namirnice su među najboljim izvorima proteina, lakoprobavljivih ugljikohidrata i zdravih masnoća, a sve troje je neophodno za normalnu i uravnoteženu ishranu, bilo da ste na strogoj ili blažoj dijeti ili se jednostavno želite hraniti zdravo, ali osim toga, zdrava hrana sa ove liste može ubrzati sagorjevanje masnoća i stvaranje mišićnog tkiva više nego ostale.

Bademi i ostali orašasti plodovi

Ove namirnice pomažu u izgradnji mišićne mase, regulišu apetit, smanjuju želju za hranom, dobre su za srce, dobre protiv bora, gubitka mišićne mase i visokog krvnog pritiska.

Mahunarke

Bilje koje pripada ovoj vrsti također je dobro za mišiće, pomaže u sagorjevanju masnoća, pomaže u probavi i dobro je protiv srčanih bolesti i visokog krvnig pritiska.

Špinat i slično zeleno povrće

Supermoć ove supernamirnice je sposobnost da neutralizuje slobodne radikale, molekule koje ubrzavaju proces starenja, a osim toga odličan je borac protiv srčanih bolesti, srčanog udara, osteoporoze i gojaznosti.

Manje masni mliječni proizvodi

Jedući ove namirnice poboljšavate zdravlje kostiju i ubrzavate proces mršavljenja, a dobićete i dobru zaštitu od osteoporoze, visokog krvnog pritiska i gojaznosti.

Jaja

Jaja se u zadnje vrijeme ubrzano rješavaju lošeg glasa. Sve više zdravstvenih istraživanja ide im u korist. Dobar su saveznik u izgradnji mišićnog tkiva, a osim toga sagorjevaju masnoću i mogu se smatrati pouzdanim saveznikom protiv gojaznosti.

Maslinovo ulje

Ovu supernamirnicu morate uvijek imati. Smanjuje loš holesterol, popravlja imunitet i raspoloženje, a borac je protiv gojaznosti, raznih vrsta raka, srčanih bolesti i visokog krvnog pritiska.

Maline i kupine

Ove namirnice štite srce, poboljšavaju vid, popravljaju koncentraciju, koordinaciju, ravnotežu i memoriju, a gase želju za hranom.

(A.A./Namirnice.ba)

Vaš komentar: