U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

25. Feb 2013.

Osim što je jako ukusan, kikiriki puter može dobro poslužiti u domaćinstvu, evo kako

Amerikanci su ludi za ovom namirnicom, to već sigurno i znate. A kako i ne bi bili kada pored toga što je jako ukusna i zdrava, može poslužiti i mnogim drugim stvarima. Evo 8 problema koje, između ostalih, može jako efikasno riješiti i kikiriki puter!

1. Vaš pas treba pojesti tabletu koju je propisao veterinar? – Sakrite tabletu u kuglicu kikiriki putera koji je inače zdrav za pse – Ojačaće im zube i dlaka će im biti sjajnija.

2. Koristite kikiriki puter kao mamac u mišolovki – Ako to već niste znali, miševima je draži kikiriki puter od sira. Vama je to još bolje jer je puter i jeftiniji od sira.

3. Pržite sa kikiriki puterom da uklonite miris prženja - kikiriki puter apsorbuje mirise prilikom prženje; posebno je učinkovit kod prženja ribe. Eto još jedne koristi.

4. Uklonite žvaku sa odjeće ili iz kose – premažite žvaku kikiriki puterom i meljajte dok ne uklonite žvaku. Naravno, kasnije to morate oprati ali opet …

5. Uklonite ostatke ljepila ili ljepljivog papira sa stakla ili plasitke. - Kako ovo mrzimo …

6. Koristite kikiriki puter kao alternativu pjeni za brijanje za nježno brijanje i kao prirodnu kremu.

7. Želite sjajne cipele? – Kikiriki puter će i to omogućiti; stavite malo putera na kožne cipele ili čizme i protrljajte krpom i riješili ste problem.

8. Žene koje jedu orahe ili kikiriki puter imaju znatno manje šanse od obolijevanja od dijabetesa?

(A.S./Namirnice.ba)

Vaš komentar: