U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

27. Nov 2013.

Pošalji recept, osvoji 50 KM! [Zimska nagradna igra]

Da, došao je red za novu, zimsku, nagradnu igru! Objavićemo vaše recepte i birati najbolje, pa potom pobjednika nagraditi novčanom nagradom od 50 KM! Prava prilika za one kojima je kuhanje više od svakodnevnog 'moranja'! U narednim redovima donosimo vam odgovore na sva pitanja koja možda imate vezana za igru!

Kako određujemo pobjednika?

Pobjednika će odrediti čitaoci, odnosno autori najpopularnijeg/najčitanijeg recepta odnijet će novčanu nagradu. Redakcija portala Namirnice.ba zadržava pravo da bira koji će recepti biti objavljeni, a koji ne. One koje objavimo ocjenit ćemo na osnovu čitanosti, tj. broja pregleda, kao i na osnovu reakcija u komentarima, ali i drugih faktora poput popularnosti na društvenim mrežeama (Facebook, Twitter i Google+) i sl.

Napomena/Primjer: Recept koji je u jednom danu pročitan/pregledan 1000 puta je popularniji od recepta koji je u 20 dana pročitan/pregledan 4000 puta; tj. ako ste među prvima koji ste poslali recept, odnosno ako je vaš recept među prvim objavljenim receptima na portalu, ne znači da će biti popularniji od onog koji bude objavljen kasnije.

Kakav treba biti recept?

Recept može biti jednostavan, komplikovan, za jelo od par sastojaka ili sa mnogo njih, revolucionaran ili klasični na neki vaš način ili ideju, sa detaljnim ili kratkim opisom, sa slikama koje ste našli na internetu, a koje su vam poslužile kao inspiracija ili sa vlastitim fotografijama; za pića, predjela, osnovni dio nekog jela (npr. kora od kolača, tijesto za pizzu) glavna jela, slatka ili slana, velika ili mala, brza, zdrava, ekonomična itd. Svi ti faktori će odrediti sudbinu recepta i od istih zavisi da li ćete biti pobjednik ovog malog natjecanja!

Napomena: Prednost imaju uredno organizovani recepti (Naslov, uvod, sastojci, priprema) i recepti sa slikama. Recepte pišite uredno, ne šarajte ga sa tri tačke svako malo (…), isključite Caps Lock kada pišete recept itd. Omogućite nam da vaš recept dospije na naslovnicu portala uz što manje našeg korigovanja.

Kako poslati recept i šta sve poslati?

Recepte šaljite na mail info@namirnice.ba. Isti treba imati uvod (naslov, tip jela, zašto, kako, inspiracija, sugestije i sl.), instrukcije, spisk potrebnih sastojaka i fotografiju ili fotografije. Koliko ćete biti detaljni ili ne u svakom od dijelova je potpuno do vas! Pitanja koja imate, a na koja ovdje nismo odgovorili, možete slati u komentarima ispod. Recepti (koji ispune naše uslove: čitki, uredni, sa fotografijama u prilogu) će biti objavljeni na našem portalu, arhivirani i dostupni čitaocima i nakon završetka takmičenja.

Ko može učestvovati?

Natjecanje je namijenjeno samo čitaocima iz Bosne i Hercegovine, a ukoliko ovo pravilo promijenimo, blagovremeno ćemo vas obavijestiti! Recepte možete slati od 27. novembra do 28. decembra; kada ćemo proglasiti najbolji recept, a autora kontaktirati putem maila. Jedan autor može poslati više recepata, ali broj poslanih recepata neće biti faktor u ocjenjivanju istih, nego samo popularnost pojedinačnog.

Napomena: Ukoliko utvrdimo da je recept kopiran sa drugih stranica, a nije autorsko vlasništvo onog ko nam ga je poslao, isti nećemo objaviti. Možete nam poslati izmijenjen recept, ali nam morate poslati originalan link (ako se radi o web stranici) ili navesti izvor ako se radi o offline medijima. Ako recept objavimo, a u međuvremenu utvrdimo da je kopiran ili prenesen bez dozvole autora, isti ćemo izbrisati iz arhive.

Da ponovimo, ukratko

Redakcija portala Namirnice.ba zadržava pravo da bira koji će recepti biti objavljeni, a koji ne. Zbog velikog broja recepata koje smo dobili (zbog kojih smo vam mnogo zahvalni) nismo u mogućnosti odgovoriti svima da li će recept biti objavljen ili ne. Sve recepte (one koje objavimo) objavljujemo i na našoj Facebook fan stranici, a sve dosada objavljene na portalu. Idemo!

(Namirnice.ba)

Vaš komentar: