U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

04. Jul 2012.

Spojite hladne i isjeckane breskve i sladoled od vanilije i čokolade za odlično osvježenje

6 do 7 KM vam je potrebno za ovaj slatki desert kojim možete obradovati (i) više od 8 sladokusaca. Breskve su u modi, a sladoled je najpopularnije slatko osvježenje ovih dana. Spojili smo to dvoje: sladoled od vanilije i čokolade i hladne isjeckane breksve i možemo reći da se odlično slažu. Sve što trebate: ne više od 7 KM - tj. kilogram breskvi, Twice Ledo sladoled od vanilije i čokolade 1l; nož, zdjelice i kašike i, naravno, apetit.

Ogulite breskve, osim ako kojim slučajem nemate problema sa njenom iritantnom korom, zatim je isjeckajte na komadiće, po želji. U zdjelicu prvo izvadite dvije kugle (ili više) sladoleda. Zatim preko sladoleda dodajte nasjeckane breskve. To je to. Imate oko 1,6 kg ove poslastice (1kg sladoleda + oko 600g nasjeckanog voća), odnosno 8 porcija od 200 grama ili 4 porcije od 400 grama.

Udružite ovaj jogurt i jagode i dobićete odličan desert, a zato vam treba vam malo više od 7 KM

Slatkoća i ukus sladoleda se privremno ublaži prirodnom slatkoćom i aromom breskvi i dobijete potpuno novi i jedinstven, ali posebno osvježavajući ukus. Sve je još bolje ako ste breskve servirali hladne. Ispod su vam trenutne cijene breskve i sladoleda o kojem pričamo. Naravno, o ukusima se ne raspravlja, ali nama je ovo fantastična kombinacija!

Vaš komentar: