U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

01. Oct 2012.

Super ideja za kreativne u kuhinji: Pripremite jaja u pečenim krompir zdjelicama [Recepti]

Pečeni krompir, uz odgovarajuće priloge, može biti zaista odlično jelo, uz to su jednostavni i za pripremiti. Ako volite pečeni krompir, a voljeli biste zakomplikovati to jelo, onda će vam se dopasti ova ideja. Osim krompira, za ovo jelo potrebna su vam - jaja.

Nakon što ispečete krompir, cijeli ili prepolovljeni, 30tak minuta na 200 stepeni celzijevih u rerni, odvadite krompir iz sredine dovoljno da formirate stabilnu krompir zdjelicu za jaja. Prije nego nastavimo, mala sporedna info za vas o nutritivnoj vrijednosti kore krompira, koju često gulimo i ne želimo jesti – u kori od krompira nalaze se mnogi vrijedni vitamini i minerali i dobro je sredstvo za detoksikaciju cijelog organizma. Znači, jedite je (skuhanu, pečenu). Naravno, obratite pažnju na izgled krompira, izbjegavajte sumnjive kvrge i truhle dijelove.

Nakon pripreme, istresite jedno jaje u jednu polovicu. Krompir prije toga možete premazati puterom, posoliti ili začiniti željenim začinima. Tu možete biti kreativni, sve je do vas. Položite krompir zdjelice sa jajima u tepsiju, na papir za pečenje, i ostavite da se peče oko 15 minuta na 180 stepeni celzijevih.

Na kraju bi to trebalo izgledati ovako. Poslužite sa paradajzom ili lukom, možda domaćim kajmakom i sirom. Uživajte! Usput, ako vam se dopada ova ideja, možda će vam biti sipmatične i ove dvije - pogledajte ovdje, ili ako vas je zaintrigirala ideja pečenja jaja u rerni, pogledajte ovu super foru!

Namirnice.ba / Jednostavni recepti

 

Vaš komentar: