U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

14. Dec 2011.

Četvrta sedmična tabela ne donosi iznenađenja, uporedite cijene nova 24 artikla

Četvrta sedmica ne donosi iznenađnja. Odnos cijena govori isto o ova 4 vodeća trgovačka lanca u BiH. Mercator je ozvaničio dugo najavljivani posao sa Drvoprometom (DP), tako da je taj lanac, koji je pokrivao nezanemariv prostor, od domaćeg prerastao u još jedan strani. Upravo zbog tog dogovora DP nismo uvrštavali u našu tabelu, a ova četiri su tu jer su relevantni većini potrošača u BiH.

Cijene koje nudi svi ostali marketi, manji i veći, noviji i malo stariji, nude uglavnom neke srednje cijene – skuplji su od Binga i Interexa, jeftiji od Konzuma i Mercatora. Imamo plan da u skorije vrijeme od ove četiri sedmične tabele sastavimo jednu koja će okupiti one najrelevantnije artikle. Mi pretpostavljamo da ta tabela neće pokazati neko odstupanje od ovih pojedinačnih sedmičnih jer svaka je do sada pokazivala gotovo isti rezultat, razliku i poredak. Ali, vidjećemo. Pogledajte ovu, a ovdje i ostale tabele.

PS.Obratite pažnju na razliku u cijenama 6 posljednjih artikala koji nisu ušli u ukupnu cijenu. Da smo imali cijene iz svih marketa razlike među ukupnim cijenama bi bile …

Namirnice.ba

 

Vaš komentar: