U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

19. Apr 2012.

Definitivno zalogaj koji se pamti: Toplo preporučujemo Pollo pileće hrenovke iz Menproma [Recenzija]

Slatkiši neka malo odmaraju, ali samo malo, jer ovog puta smo oko bacili na jedan domaći mesni proizvod, na prijedlog čitatelja. Proizvod koji u narednim redovima preporučujemo, bez imalo ustručavanja, dolazi iz Tuzle, tačnije Gornje Tuzle, i to iz mesne industrije Menprom.

Probali smo Pollo pileće hrenovke (bez ovitka) i odlične su. Kompanija Menprom iz Tuzle, koja postoji od 1998. godine, je laganim ali sigurnim koracima definitivno stigala na poziciju jednog od najkvalitetnijih domaćih proizvođača. Proizvod koji smo odabrali za recenziju to samo dodatno potvrđuje.

Menpromove Pollo pileće hrenovke su odličnog ukusa čak i kada ih jedete bez standardnih dodataka takvim jelima, kečapa i senfa naprimjer. Osjetila odmah detektuju ukus pilećeg mesa i dodatnih začina koji su elegantno ukomponovani; poseban užitak je jesti ih uz dobar senf. Za kvalitetan ukus treba zahvaliti pilećem mesu koje čini preko 60% ovog proizvoda. Ljubitelji hrenovki koji do sada možda nisu opazili ili davali šansu ovom proizvodu, neka to slobodno učine u nekim narednim kupovinama i garantujemo da će zainteresovanost i za druge njihove proizvode porasti. Naša je definitivno porasla, posebno za njihove roštiljske kobasice ali i za suhomesnate proizvode zbog kojih su u posljednje vrijeme uveliko hvaljeni.

Prema informacijama na njihovoj oficijelnoj stranici ovaj bareni proizvod od fino usitnjenog pilećeg mesa je i lako probavljivi dijetalni proizvod. Priprema je jako jednostavna – nakon što ih malo isperete, u posudu za kuhanje naspite vode dovoljno da su hrenovke potopljene i gotove su kada voda proključa, za 5-8 minuta. Poslužite s osmjehom, sa vrućim kiflama, uz malo kečapa i senfa i uživjte u pravom bosanskom hot-dog-u.

Pored ISO 22000/HACCP certifikata, Menprom mesna industrija posjeduje i Halal certifikat. Pakovanje od 200 grama u Interexu košta 1,55 KM, što je jako prihvatljiva cijena u odnosu na stranu (ili domaću) konkurenciju. Otprilike ih možete naći u svim vodećim i većim marketima kao i ostale njihove proizvode. Naša kompletna ocjena je 8/10.

Namirnice.ba

Vaš komentar: