U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

25. Sep 2012.

Klasov novi hljeb Farmer je naš novi omiljeni hljeb [Recenzija]

Nadamo se da će ovo biti novi Klasov hit, da će u mnogim domovima postati i favorit. Hljeb neobičnog naziva Farmer i na prvu i na drugu, nas ako pitate, ima ono što se očekuje od proizvoda ovog tipa.

Na prvu – lijepo i privlačno pakovanje, interesantan naziv, solidnu cijenu, a na drugu – kvalitet ukusa i sadržaja. Klas je potrefio sa ovim proizvodom, u to nema sumnje, a nadamo se da će osigurati kontinuitet u kvaliteti.

Ukus

Farmer je velike sreće jer smo za potrebe ove recenzije obezbijedili najbolje moguće priloge – domaći kajmak i domaći sočni i nepravilnog oblika, skoro iz bašte ubrani paradajz. Tu je pokazao svo svoje umijeće. Ipak, koliko god mastan kajmak ili sočan paradajz bio, jak ukus Farmera ne jenjava, naprotiv – dominira, mirisom i jakom aromom uvijek podsjeća da je pripremljen sa mnogo pažnje i strogo domaćinski. Mekan, lakorazgradljiv u ustima, mrvi se onako kako bi i trebao domaći hljeb da se mrvi. Sadrži cijela zrna pšenice i raži, što mu daje i posebnu nutritivnu vrijednost, ali i neku blagu gorčinu u ukusu, što posebno prija kada se servira uz gore pomenute priloge. Ta gorčina vas podsjeća da jedete posebnu i bogatu namirnicu, bez obzira šta uz nju jedete. Podsjeća vas da ne jedete samo obični hljeb, hljeb kojem je jedina funkcija da vas zasiti.

Sastav

Sastojci: Pšenično brašno T 710, voda, raževo integralno brašno, pšenična prekrupa, svježi kvasac, kuhinjska so, šećer, bas svijetli (kiselo tijesto, sirćetna kiselina), pšenični gluten, hidrogenirana biljna mast, rogana (termički obrađena raž), poboljšivač (pšenično brašno, sladno brašno, emulgator E472e, enzimi: alfa amilaza, amiloglukozidaza, glukoza oksidaza, hemiceluloza, lipaza, maltogena amilaza, tvar za tretiraje brašna, E300), Ca – propionat. Proizvod sadrži pšenični gluten, mogući tragovi soje.

Dostupnost, cijena i nutritivne vrijednosti

Hljeb Farmer već nije problem naći u većini prodajnih mjesta, i velikih i malih. Pakovanje od 550 g nosi relativno dobru cijenu od 1,50 KM, što ga stavlja na odličnu poziciju imajući u vidu cijene ostalih pekarskih proizvoda. 100 g Farmera ima 202,41 kaloriju; 7,05g proteina; 1,43g masti – od toga zsićenih 0,10g; 40,34g ugljikohidrata – od toga je šećer 0,90g; dijetalna vlakna 4,13g i Natrij – 482,15mg.

Naša kompletna ocjena 8/10.

Namirnice.ba

Vaš komentar: