U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

17. Apr 2012.

KPlus Čokolačići Praline su premium čokoladna poslastica, ali za svačiji džep [Recenzija]

Ako postoji slatkiš zbog kojeg bi se trebalo maksuz otići u Konzum onda bi to mogao biti ovaj (premium) slatkiš. Bilo je pokušaja da sve proizvode iz seta KPlus čokolačića recenziramo i ranije ali smo dali vremena da vidimo koliko će dugo biti u ponudi, odnosno koliko će trajati potražnja. Odabrali smo ovaj jedan, ali vrijedan ...

KPlus Volim najbolje je premium linija Konzumove trgovačke marke KPlus. Dakle, cijena zbog koje bi mogli podići obrve je takva zato što je ovo premium slatkiš. Jedan od razloga zašto je premium (pored kvaliteta) je što ovaj proizvod za Konzum proizvodi kompanija MidorAG iz Švicarske. (Švicarci i čokolada su kao mi i ćevapi) Malo smo istražili; proizvođač je već istreniran i iskusan proizvođač slatkiša, čokoladnih poslastica, sladoleda i sličnog, tako da slobodno možete računati na kvalitet.

Čokolačići Praline su jednostavno fenomenalne; bogate kakakom pa tako i jakog i dugotrajnog ukusa. Zbog hrskave podloge imaju poseban šmek, kao neke super čokoladne puslice. Poslužite ih prijateljima i garantujemo vam da će vas, ako ne odmah onda nakon što ih sasvim okuse, pitati gdje ste ih kupili. Preporučena količina za serviranje je 5 komada, što je i više nego dovoljno. Na tri dijela se komotno može podijeliti pakovanje od 10 komada, a za onaj jedan koji ostane se pošteno izborite. Ovakve premium čokoladne poslastice (bajadere, pa i neke čokolade), one bogate kakaom, su skupe što zbog sastava tako i zbog toga što ih samo jake kompanije (brendovi koji naplaćuju i ime, Nestle npr.) proizvode i prodaju; pakovanja od 100 grama takvih poslastica redovno prelaze cijenu od 5 KM, tako da ovaj proizvod možete komotno smatrati relativno jeftinim premium proizvodom.

Da krenemo malo u detalje: 100 grama sadrži 546 kalorija, 50 grama otpada na ugljikohidrate, 24 grama na masti, 23,4 grama na zasićene masti. Sastav: Mliječna čokolada 31% (šećer, kakaov maslac, punomasno mlijeko u prahu, eulgator: sojin lecitin), šećer, biljna ulja (ulje palmine jezgre, suncokretovo ulje, palmino ulje), kakaov prah smanjenje masti 10% , kakaova masa, čokolada 2% (šećer, kakaova masa, kakaov maslac, mliječna mast, obrano mlijeko u prahu, emulgator:sojin lecitin), pšenični škrob, bjelance u prahu, emulgator: sojin lecitin, pšenično brašno, kiselina: limunska kiselina. Mogući su tragovi kikirikija, orašastih plodova i susama.

Vjerovatno ste i sami zaključili da ovaj proizvod možete kupiti samo u Konzumu i uglavnom ga ima u svim njihovim radnjama. Mi smo cijenu od 3,20 KM sebi opravdali podacima i informacijama o premium slatkim proizvodima koje mi imamo i koje smo gore podijelili sa vama, a do vas je da zaključite da li je to opravdana cijena ili ipak malo jača za takav proizvod. Praline su za deset. Konkretnije, naša ocjena je 8/10 i toplo preporučujemo onima koji bi da probaju nešto novo i drugačije.

Namirnice.ba

Vaš komentar: