U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

11. Apr 2012.

Lotte Aloe Vera sokovi sa aromama crnog grožđa i guave, neobično i jako ukusno piće [Recenzija]

Ovo piće, zapravao ova dva pića, su nas je prosto oduševila ukusom. Najjednostavnije rečeno. Ne očekujete to od sokova; uglavnom su samo kombinacija aroma, šećera i vode. Da nam nije preporučen, kao što ga sada mi preporučujemo vama, vjerovatno bi ga teško skinuli s police i ubacili u korpu.

Da napravimo uvod sa malo wikipedia činjenicama: Aloa vera, aloa, (lat. Aloe Barbadensis M.), je u svijetu poznatija kao Aloe vera Barbadensis Miller. Ime je dobila po botaničaru Milleru koji ju je otkrio na ostrvu Barbadosu i uvrstio u registar ljekovitog bilja. Prirodno raste samo u područjima sa toplom i suhom klimom. Najbolje uspijeva u područjima gdje je prosječna godišnja temperatura iznad 22 °C kao što su Karibi, Meksiko. Aloa ima sabljaste, špicaste listove, sa testerastim ivicama, koji po obliku podsjecaju na ružu i rastu pri zemlji.

Od biljke se najviše upotrebljava njezin gel, želatinasta masa koja se nalazi u unutrašnjosti lista. Aloa je hranljiva biljka za svaku ćeliju ljudskog organizma i zbog svoje hranjive vrijednosti i izuzetnih ljekovitih svojstava nazivaju je “kraljicom ljekovitih biljaka”, a još davno je nazvana eliksirom dugovječnosti. Ustanovljeno je da gel aloe sadrži preko 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka i među njima vitamini A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E i folna folnu kiselinu, više od 20 minerala, zatim magnezijum, mangan, cink, bakar, hrom, kalcijum, kalijum i željezo, 20 vrsta aminokiselina. Toliko od wikipedie …

Lotte Aloe Vera Grape & Guava Flavour 

Imamo pouzdanu informaciju da sportisti vole ovo piće. Upravo, dakle, recenziramo dva prirodna soka od aloe vere, brenda LOTTE, sa ukusom crnog grožđa i guave. Kapa dole za ovaj sa ukusom crnog grožđa jer dok ga pijete imate osjećaj da ste u hladu ispod grožđa, negde na selu ili mahali … Ali i ovaj drugi, od guave, je jednako fantastičan. Osnova ovom odličnom osvježenju je upravo  biljka aloe vera, tačnije čini 15% soka u ovom sa ukusom guave, a 24% u ovom sa ukusom crnog grožđa.

Ovo negazirano bezalkoholno osvježavajuće piće bogato je vitaminom C. Sardži šećer, arome crnog grožđa (aroma ananasa i guave u soku od guave), te aloa vera gel, zatim regulatore kiselosti (kalcijev laktat, limunska kiselina, natrijev citrat). 30% vitamina C u 100ml soka, 40 kalorija, 3% čine ugljikohidrati, 0% masti i 0% proteina. Vele da se dobro promućka prije upotrebe, valjda da se komadići biljke dobro promiješaju, ali čuvajte odjeću kada budete otvarali konzervu i servirajte hladno.  Usput da kažemo da miriše fantastično.

Zemlja iz koje je ovaj proizvod došao do nas je Slovenija, što bi trebalo značiti da su neki strožiji EU standardi ispunjeni, ali Slovenija nije zemlja porijekla. Južna Korea je majka ovom proizvodu, a pokušavamo da potvrdimo informaciju da PepsiCo ima neku relaciju sa ovim proizvođačem – Lotte Chilsung Beverage kompanijom. 240 ml je standardno pakovanje i limenka ovih pića u Mercatoru košta 1,50 KM/kom. Na OMV pumpama se također može kupiti.

Pozitivno neobično i jako prijatno piće. Naša ocjena je 7,5/10. 

Namirnice.ba

Vaš komentar: