U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

02. Aug 2012.

Od ovih čokoladnih poslastica ne zna se koja je slađa: Donosimo naših pet najslađih recenzija

Danas ste odlučili malo predahnuti od slatkog i čokoladnog, ne želite vidjeti slatkiš ni na slici? E pa, odabrali ste pogrešan dan: Donosimo vam listu naših najslađih i najpopularnijih čokoladnih recenzija; pričamo vam priču o jednoj čoko štrudli, maloj slatkoj hit čokoladici, jednom odličnom čokoladnom jogurtu, kraljevskim mint čokoladicama i slatkim suhim šljivama umočenim u čokoladu! Izvolite.

Royal Mints čokoladice!


Royal Mints čokoladice su odlična poslastica, a i mnogo jeftinija od After Eight čokoladica -
 Ako vam je bilo mnogo platiti 5,20 KM za za 200 grama After Eight Mint čokoladica, a uživate u ukusu ove kombinacije, budite bez brige, jer postoji adekvatna zamjena. Royal Mints čokoladice proizvođača Böhme kvalitetom i ukusom neće razočarati nipošto, a cijenom će vas jako obradovati. Od 100 grama, 4 otpadaju na proteine, 70 na ugljikohidrate i 17 na masti. Dakle, malo je masnija, sadrži manje proteina ali i manje ugljikohidrata od After Eight Mint čokoladica. Cijena u Amko komercu (u manjoj radnji gdje su cijene i inače malo veće) je oko 3,70 KM. Što znači da vas 100 grama ove čokoladice košta 1,85 KM! Naći kvalitetnih 100 grama čokolade po toj cijeni danas nije lako. Pročitajte cijelu recenziju ovdje.

Choco lips – Čokoladica hit!

Choco lips čokoladica kvalitetom i cijenom osvaja potrošače - Choco lips proizvodi turska fabrika slatkiša Saray i danas je već imamo u nekoliko varijanti. Malo je reći da je postala tražena roba … Kada je u pitanju slatko, o ukusima je zaista teško raspravljati. Ako uopštimo cijelu priču pa govorimo o standardnom sadržaju i kvalitetu, ovo je proizvod po mjeri. Choco lips je blagim karamelom premazani čokoladni fil sa svih strana okružen kvalitetnim čokoladnim premazom. Sladak sasvim dovoljno sa vrlo osjetnom dominacijom kakaa. Popularna i najčešća cijena je 0,50 KM. Cijelu recenziju pročitajte ovdje. 

Mak Zara suha šljiva u čokoladi!

Suhe šljive u čokoladi, poslastica iz Mak Zare koja će izmamiti osmjeh na licu - Već neko vrijeme kružimo oko čokoladnih proizvoda ovog domaćeg proizvođača iz Vogošće, koji za sebe veli da je prva bosanskohercegovačka manufaktura čokoladnih pralina… Kombinacija ovih ukusa je odlična. Za deset. Ukus suhe šljive uveliko dominira, a kakaom bogata čokolada je tu da stvari učini zanimljivijim; izazove povremenu poželju gorčinu, tek da smiri slatkoću koju daja suha šljiva . Taman kada smo registrovali još nešto što je ovaj proizvod učinilo kompletnijim, pročitamo da ima i cimeta. To je to. Ovo je, kako stoji na deklaraciji, ručno rađen proizvod u promjenljivim omjerima. Prosječna cijena je 3,20 KM. Cijelu recenziju pročitajte ovdje!

Master čoko štrudle

Master Čoko štrudlu smo stavili na listu proizvoda po koje se ide maksuz - Ovaj slatki proizvod dolazi iz domaće kuhinje, odnosno brend Master je vlasništvo grupacije AS d.o.o. (Jelah) iz Tešnja, koja gazduje i Vispakom i jedan od je najvećih proizvođača prehrambenih proizvoda u BiH. Prve riječi kojima se može početi priča o kvaliteti ovog  mekanog biskvita sa kakao prelivom komotno mogu biti – super, odličan i ukusan proizvod. Štrudle su obično mekane, gnjecave; takve, kao, i trebaju biti. Ove su mekane, prhke, lagane, ali je keks/osnova istovremeno sasvim malo hrskva, što fantastično stoji cijeloj kompoziciji. Krem od smokve čini svoje, ostavlja trag na jeziku, nepcu pruža poseban ugođaj … Uživajući u ovoj kombinaciji ukusa nekoliko smo puta postavili pitanje – kako to da do sada nismo našli na čokoladu sa smokvama? Jeste li vi jeli kad takvu čokoladu? Prosječna cijena 2,85 KM. Cijelu recenziju čitajte ovdje!

Stracciatella Jogurt Family Pack: Poslastica iz mljekare Meggle koju vrijedi probati - Kada su u pitanju voćni jogurti ponuda na tržištu je bogata, dalje imamo čokoladne i vanilija pudinge, ali jogurti sa čokoladom se rijetko nalaze na policama. Jogurt je super saveznik ako pazite na liniju i zdavlje. Ne bi trebalo biti problema ako dopustite stracciatella jogurtu da povremeno zamijeni klasični jogurt. Proizvod je, priznajemo, jako simpatičan, a za očekivati je da se ovakvi proizvodi prodaju u manjim ili mnogo atraktivnijim pakovanjima, posebno ako su ciljana publika (očito) i oni mlađi. Teško da bismo ovo kupili/probali da na pakovanju, koje je inače rezervisano za kajmak ili mileram, ne piše Meggle. Meggle je ipak, na svu sreću, ime. Prosječna cijena je 3,70 KM. Cijelu recenziju pročitajte ovdje!

Koja je vaš favorit od ponuđenih ili koja je to čokoladna poslastica bez koje ne biste mogli zamisliti ovaj svijet!?

Vaš komentar: