U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

03. Aug 2012.

Ovako Pilka pileće salame: Probali smo sve i svaka ima neku svoju priču [Recenzija II dio]

Osvrtom na Pilka pileće salame Extra i Classic, salamu sa maslinama i sa povrćem, te odličnu i originalnu Pikant salamu završavamo veliku recenziju svih novih (i starih) proizvoda Ovakove linije o kojoj se u posljednje vrijeme mnogo šuška. Dizajnerski ušminkane, Ovako pečatom ovjerene, set ovih ukusnih pilećih salama, kao što je slučaj i sa paštetama, svim dosadašnjim aktivnostima postavio je dobre temelje za sticanje dragocjenog povjerenja potrošača širom BiH.

Pilka pileća salama s povrćem – Prvo što primjetite kada nasjeckate ovu salamu je prisutnost povrća. To vas, normalno, prijatno i iznenadi jer već tu je potvrda da ste na pravom putu da dobijete ono što ste kupili. Sušena zelena i crvena paprika (prema deklaraciji) su raskomadano povrće koje je razbacano po ovoj salami i to u nemalim količinama. Sam miris odaje prisutnost povrća, prepoznatljiv miris paprike, ali u ukusu je prisutnija i više nego što smo očekivali. Pileća salama i povrće su odličan spoj; blag, prepoznatljiv, nekako poznat ukus pileće salame i na mahove kiselkast i jako malo, zbog začina, pikantan povrćni dio idu odlično jedno uz drugo. Ukus i nivo uživancije u ovom proizvodu, normalno, tek dolazi do izražaja kada probate uz neki vama omiljen dodatak i, npr hljeb! Naš dodatak/odabir (i preporuka) bila je majoneza koja izvrsno odgovara ovoj kombinaciji ukusa.

Pilka pileća salama sa maslinama – Očekujete jaku aromu i ukus maslina; masline su slane i intezivnog ukusa, a Ovako ih ovjde nije štedio. To potvrđuju kako miris, tako i ukus ove salame; zbog maslina je klasična pileća Pilka salama dobila novu dimenziju, ali ipak, salama nije toliko slana koliko smo očekivali, odnosno arome masline i nisu dominatne u tolikoj mjeri, ali je jako dobro ukomponovana u sam proizvod. Onaj klasični ukus salame je i ovdje, kao i kod Pilke sa povrćem, preovladavajući. Da ih jedemo odvojeno i da ne znamo da su proizvodi istog brenda, rekli bi da definitivno imaju nešto zajedničko, a to je taj ukus klasične Pilka salame. Čudna, prijatna, bogata i zavodljiva aroma maslina čini čuda sa ovom salamom, to je sigurno. Šta mislite o pizzi sa Pilkom s maslinama?

Sve nove Pilka paštete na jednom mjestu: Tomatina, Pikant, Classic i Extra kokošija

Pilka Classic pileća salama – Od nje je sve počelo. Kvalitet Pilka salama sa povrćem ili sa maslinama uveliko zavisi od osnove, tj. upravo ove salame. Blažeg je i posebnog ukusa, ne previše masna, niti slana, niti previše začinjena, tipična klasična ali ipak salama sa karakterom. Najpopularnija je ali i najstarija od Pilka salama. Ovu, plavu Pilku, naći ćete u gotovo svim prodajnim mjestima, i malim i velikim.

 

Pilka Extra pileća salama – Ovo je jedna od dvije nove Pilka salame. Nismo bez razloga Pilku Pikant i Extra ostavili za kraj. Najposebnije su od svih Pilki. Prve tri imaju taj jedan zajednički ukus, ukus utemeljen u klasičnoj Pilka salami, dok su ove dvije, posebno Pilka Extra priča za sebe. Sam miris je drugačiji, recimo i bogatiji u odnosu na ostale, pjeva neku drugu pjesmu. Da ne znamo čija je, ne bismo nikada rekli da dolaze iz iste linije, odnosno očekivali smo veću sličnost sa Pilkom Classic. Nije to, naravno, nikakvo razočarenje. Različitost ove daje cijeloj liniji Pilka više karaktera. (Provjereno: odlično ide uz pizzu!)

Pilka Pikant pileća salama – Naš novi favorit među malo drugačijim salamama. Pilka pikant salama je odličan proizvod; tržišno gledajući, jer je jedna od rijetkih takvih na policama, a i sasvim je logična posljedica potražnje koja je (izgleda) na višem nivou nego inače kada govorimo o ovim kombinacijama ukusa. Jako ukusan i jedinstven proizvod, poseban dovoljno da bude, nas ako pitate, najposebniji od svih proizvoda iz ove linije. Drugačije je i boje, vuče na crvene vatrene boje začina zbog kojih vas peče za nepce već na prvi zalogaj; mirisa je koji je jednako poseban i drugačiji kao i sve ostalo.

U tabeli ispod pogledajte aktuelne cijene Pilka salma:

 

Namirnice (5) Cijene (5)

Vaš komentar: