U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

02. Oct 2012.

Poslastica odlična za ovo doba godine: Udružite jogurt, med, jabuke i cimet [Recepti]

Poslastica odlična za ovo vrijeme prelaska iz ljeta u jesen; jako ukusna, a odlična za naše zdravlje, a za nju su vam potrebne neke od najpopulanijih zdravih namirnica na svijetu, a koje vjerovatno i imate u svojoj kuhinji ovih dana.

Glavni akteri ovog jednostavnog recepta su med, jogurt, cimet i jabuka. O medu i cimetu rekli smo mnogo toga, pojedinačno su ove namirnice jako zdrave, a udružene, izgleda, još i zdravije. Jogurt je također super – jako zdrava, a ukusna namirnica. O pogodnostima jabuka znaju i ptice na grani. Međutim, koliko može poslužiti zdravlju, toliko može poslužiti i kao osvježenje, jer ima sve potrebno za to!

1. Med i cimet su odličan par: Šest dobrih razloga zašto se sprijateljiti sa ovim namirnicama
2. Sve što niste znali o jabukama, a trebali biste
3. Bolje upoznajte još jednu super namirnicu: 10 načina kako jogurt vašem tijelu čini dobro
4. Pet začina koji uljepšavaju ukus jelima i koji nas čine zdravijim

Priprema: Narendajte ili nasjeckajte jabuku. Odlično idu i kisele i slatke jabuke, s tim što kod kiselih možete dodati malo više meda za ublažavanje kiselosti kiselih jabuka. Ako vas brine družba meda i jogurta, budite bez brige, jer ovo je odličan mix. Cimet je tu da začini stvari – daje odličnu završnu notu ionako predobrom rezultatu kobinacije jabuka, jogurta i meda. Sve to sjedinite, bez ikakvog pečenja ili kuhanja, što je još jedna od prednosti ove poslastice, i servirajte svježe. 

Od 150 ml jogurta, jedne prosječne jabuke i 2 kašike meda uz pola kašičice cimeta možete napraviti dvije porcije. Naravno, do vas je koliko želite da bude slatko, koliko će jogurt ili jabuke biti dominatni. Uživajte!

Namirnice.ba / Jednostavni recepti

Vaš komentar: