U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

16. Jul 2012.

Probali smo jednu od novih pašteta iz mesne industrije Ovako – Pilku Tomatinu [Recenzija]

Mesna industrija Ovako je jakom kampanjom posljednjih mjesec i više dana definitivno skrenula pažnju na svoje nove paštete (i parizere), odnosno na liniju proizvoda jednostavnog naziva - Pilka. Može reći da su odradili odličan posao kada je u pitanju promocija, ali sada dolazi onaj teži dio, odnosno potvrda potrošača da se radi o kvalitetnim, ukusnim i cjenovno pristupačnim paštetama. Pašteta Pilka Tomatina je prva od Pilka pašteta koju recenziramo;

Mesnoj industriji Ovako paštete nisu stran proizvod. Odlična i popularna pikantna Lovačka pašteta je, npr., dokaz da vladaju materijom, ali i argument na osnovu kojeg su mogli ući u ovaj segment veoma ozbiljno i zaprijetiti konkurentima koji vrebaju sa svih strna. To, plus široka paleta kvalitetnih Ovako proizvoda već su dovoljan razlog da novim Pilka proizvodima date šansu. Što se tiče ove o kojoj ćete saznati više u narednim redovima, možemo reći da se nećete pokajati.

Ukus

Pilka Tomatina ima ukus koji odaje da nije mnogo začinjena; iako prema deklaraciji sadrži začine i ekstrakte začina, malo je laganija za razliku od ostalih (i) klasičnih i onih neobičnih. Paradajz i pašteta su popularan par i super ideja bila je ukomponovati aromu paradajza u već prepoznatljiv ukus Ovako pilećih pašteta. Jedinstven, orginalan i definitivno drugačiju ukus. Neki joj je začin dao blagu, gotovo neprimjetnu pikantnost koja je odlično sjedinjena i dodaje nove bodove ovoj pašteti. Definitivno pašteta koju preporučujemo kada pričamo “samo” o kvaliteti i jedinstvenosti ukusa.

Cijena, dizajn i dostupnost

Dvije stvari joj još idu u prilog. Prva je, odnosno to je naš mali i subjektivan osvrt na dizajn, tačnije boje na pakovanjima svih Pilka pašteta, posebno ove koju recenziramo – U moru smeđkastih pakovanja, boje na ovoj pašteti su pravo osvježenje – crvena, paradajz, boja i naziv Pilka koji vam ne može promaći na policama je izdvajaju od ostalih. Druga dobra i najbolja prednost pored same kvalitete je cijena u odnosu na konkurenciju - 1,20 KM odnosno 1,15 KM su cijene koje smo do sada zatekli na policama u Bingu i Interexu koji su, usput rečeno, i prvi koji su je pozicionirali na police. Odlična cijena s obzirom na nemalu konkurenciju među paštetama od 95 grama.

Naša ukupna ocjena je 8/10. Ispod imate aktuelne cijene tri paštete linije Pilka.

Namirnice (4) Cijene (4)

Vaš komentar: