U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

31. Jul 2012.

Sve nove Pilka paštete na jednom mjestu: Tomatina, Pikant, Classic i Extra kokošija

Nakon što smo recenzirali jednu od novih Ovako Pilka pašteta, paštetu Tomatinu, i pozitivnih reakcija naših čitalaca odlučili smo cijeloj liniji Pilka proizvoda posvetiti malo više pažnje. Ni sami nismo imuni na reklame koje sa svih strana poručuju da su ovo vrijedni i ukusni proizvodi, tako da smo kupili sve što Pilka nudi - i paštete i salame; zatim paštete posložili u jednu, a salame u drugu recenziju.

Mesna industrija Ovako uradila je, za sada, odličan posao kada je u pitanju promocija svojih novih pašteta. Toliku (inače skupu) marketinšku pažnju proizvod ili proizvodi ne bi imali da nemaju ono najbitnije – kvalitet, a potom i sve ono što ide uz njega. Pored toga što je svaki od ovih proizvoda, na neki način, priča za sebe, zajedno izgledaju kao pravi tim, što im, pretpostavljamo, daje i neku dodatnu težinu i snagu za borbu na nekoliko frontova kada je u pitanju samo tržište … Krenimo redom:

 

Ovako Pilka Extra kokošija pašteta

Pilka Extra pašteta – Jedina kokošija pašteta iz linije Pilka pašteta, ali vrijedna. Miris koji čeka da bude oslobođen pravi odličan uvod ovoj pašteti, odaje poznate i prijatne sastojke koje, recimo to tako, želite u kokošijoj pašteti. Prije bismo rekli da je blažeg nego da je jačeg ukusa, što je plus kod nas. Začinjena sasvim dovoljno, sa udjelom kuhanog kokošijeg mesa od 30%, zrelog ukusa, sa karakterom; ima neku svoju foru, foru koju uvijek tražimo u novim proizvodima, odnosno dio cijelog ukusa koji je stavlja u red odličnih proizvoda u svojoj kategoriji.

Kvalitet će joj sasvim sigurno osigurati dobre ocjene kod potrošača, što je misija završena već tu, ali ono extra koje ova extra pašteta još ima su cijena i jako privlačno pakovanje. Sa cijenom od 1,05 do 1,20 KM (95g pakovanje) definitivno se sa samopouzdanjem može smješkati konkurenciji (koja nije mala). Drugačiji dizajn od standardnog za ovaj tip proizvoda je uvijek rizičan potez, ali dizajn ovog pakovanja ima tu potrebnu toplinu, ali i potrebnu različitost da je primjetite pored ostalih smeđkastih proizvoda ove vrste.

Ovako Pilka Classic pileća pašteta

Pilka Classic pašteta – Pašteta koja je bila osnov za nastanak još dvije inovativne Pilka paštete ne zaslužuje ništa drugo osim riječi hvale. Ovako zna svoj put oko piletine i nije iznenađenje što je Pilka classic pašteta zadovoljila, kako osnove tako i dodatne veće standarde. Namjerno smo je ostavili dalje od hladnog, posebno od frižidera, želeći da testiramo nivo uživancije u kremastoći ove blage paštete. Kriška kvalitetnog domaćeg hljeba (ili bijelog Klasovog narodnog hljeba) premazana ovom paštetom i jedan domaći paradajz su par za paparazze;

Ukus priča neku svoju priču, poigrava se sa nepcem, provocira ga; Ni ova nije pretjerano začinjena, a udio pilećeg mesa je 30%. Blagost ukusa je dovedena do krajnjih granica, tako da taman da kažete da je klasično blaga, trag koji ostavlja vas zaustavi i zaboravite na tu tezu. I ovoj, kao i prethodnoj, jedinstvena cijena ovih Pilka pašteta ide u korist – povoljnija je od konkurencije, a uz braću kao što su Pilka Extra, Pikant ili Tomatina ima dodatne mišiće i sigurno će i zbog kvalitetne braće prije dobiti šansu kod potrošača.

Ovako Pilka Pikant pileća pašteta

Pilka Pikant pašteta – Zbog ove i zbog Tomatine koju smo posebno recenzirali prije nekog vremena upravo smo se i odlučili na ovaj korak recenziranja svih Pilka proizvoda. Ni pikantno začinjavanje pilećih pašteta nije nepoznanica najvećoj mesnoj industriji u BiH, ali su ovog puta to doveli na još veći nivo. Ovaj proizvod, ukratko, je pun pogodak! Uspjeh poznate Lovačke paštete sigurno im je dao krila kada su smišljali recept, pa i samu strategiju za Pilku Pikant paštetu. Dodati pikantnost već dobro uštimanoj klasičnoj pilećoj pašteti je dalo nove bodove i novi sjaj cijeloj liniji Pilka pašteta.

Ljubitelje pikantnih namaza neće ostaviti ravnodušnim. Već na prvi zalogaj kombinacija začina čini svoje; čim zalogaj napusti prve nerve koji resgistruju ukus (one na jeziku i nepcu), od mozga stiže informacija da ste upravo probali nešto novo, vatreno, ukusno, dobro … Požar ne gasite, pustite čula neka dalje registruju ukuse, ne žurite, mada žuriti ne možete ni da hoćete, jer ova će vas pašteta kazniti ako ne budete blagi prema njoj … iako je ona sve osim blaga prema vama. Dizajn i boje kojima je ukrašeno pakovanje ove paštete su posebno privlačni: crna i crvena boja dominiraju, uz sliku ljute paprike već znate o čemu se radi. Nosi cijenu (uglavnom) kao i sve ostale iz ove linije.

Ovako Pilka Tomatina pileća pašteta

Pilka Tomatina pašteta – Pikant ili Tomatina? Pitali smo se to nekoliko puta. I jedna i druga imaju ono svoje nešto što ih čini posebnim. Možda da su neki detalji presudili pa da ovu konačno prozovemo i našim favoritom. O ovoj pašteti smo već ranije pisali, ali nije nam problem ponavljati se. Ukusa je koji odaje da (također) nije mnogo začinjena; iako prema deklaraciji sadrži začine i ekstrakte začina, malo je laganija za razliku od ostalih, (i) klasičnih i onih neobičnih. Paradajz i pašteta su popularan par i super ideja bila je ukomponovati aromu paradajza u već prepoznatljiv ukus Ovako pilećih pašteta.

Jedinstven, orginalan i definitivno drugačiju ukus. Neki joj je od začina dao blagu, gotovo neprimjetnu pikantnost koja je odlično sjedinjena i dodaje nove bodove ovoj pašteti. Definitivno pašteta koju preporučujemo kada pričamo “samo” o kvaliteti i jedinstvenosti ukusa. Za kraj, ni ovoj ne možemo naći (neke posebne) mane kada govorimo o dizajnu, odnosno o boji koja je namjenjenja ovoj pašteti – crvenoj; naravno imajući u vidu izgled svih ostalih Pilka pašteta. Prepreka zvana cijena također je s lakoćom prevaziđena jer i ova pašteta nosi jedistvenu (inače povoljnu) cijenu za proizvod svoje vrste.

Drugi dio recenzije proizvoda linije Pilka posvetićemo njihovim novim salamama. Aktuelne cijene svih Pilka proizvoda možete pratiti u tabeli ispod.

Namirnice (4) Cijene (4)

Vaš komentar: