U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

08. Aug 2012.

Probali smo Saray Sweet Love slatki vafel i Lotte Aloe Vera sok s ukusom nara [Recenzija]

Svaki dan se u marketima pojavljuje nešto novo, nešto super slatko, super ukusno, super ovo i super ono. Neke proizvode prate velike reklamne kampanje, inovativni su i imaju neku svoju priču, dok neki jednostavno i skromno osvanu na policama. Saray Sweet love slatki vafel i Lotte Aloe Vera sok s ukusom nara su proizvodi koji su osvanuli na policama zahvaljujući proizvodima prethodnicima (istog brenda) koji su, uslovno, utabali put do potrošača.

Sweet love je još jedan odličan slatkiš koji dolazi od turskog prehrambenog proizvođača Saray, kompanije koja je izumitelj popularne hit čokoladice Choco Lips. Ovo je poslastica u obliku srca, vafel poznatog ukusa, blag, topljiv i mekan, obložen slatkom bijelom čokoladom okićenom komadićima lješnjaka, unutrašnjost je bogata ukusnim kakao i lješnjak kremom koji definitivno dominiraju i nose ukus ovog slatkiša. Sve je super sjedinjeno i proizvod definitivno ima prođu kod nas. Cijena opet nije problem, 0,45 KM za dva keksića, odnosno pakovanje od 40tak grama (u Bingu), ali nije dostupna kao Choco Lips kojeg nema gdje nema.

Kada smo vidjeli novi Lotte (Aloe vera) sok od nara u jednom od kataloga lokalnih marketa, na licu su nam osvanuli osmjesi. Dva soka ovog proizvođača koja smo ranije recenzirali, kako stvari na terenu pokazuju, odlično kotiraju kod raje, a i kod nas; neobični su, originalni, jako ukusni i osvježavajući i razlog su zašto smo požurili kupiti ovaj s ukusom nara. Međutim, previše smo očekivali. Ne znamo da li kriviti inače osjetnu slatkoću nara (koncentrat nara u ovom slučaju) pa je ovaj sok drugačiji od onih od grožđa i guave; presladak je, preobičan, nalik na sve ostale jednostavno začećerene i aromirane sokove …

Sreća njegova pa je recenziran i degustiran u vrijeme najtoplijih dana koji su zadesili našu zemlju, kada je sve hladno i vodeno bilo dobrodošlo. Ipak, vrijedi kupovine, možda smo i prestrogi; 1,50 KM je standardna cijena svih Lotte sokova, a lako ih je pronaći u Mercatoru, Interexu, a možete ih pronaći i u dm marketima.

 

Vaš komentar: