U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

13. Dec 2012.

Probali smo tri proizvoda iz Menpromove linije Premi: Bosanski pršut, sudžuk i kulen!

Zima za mnoge znači sezona dugih sijela, a naša duga sijela nerijetko podrazumijevaju i uživanje u ukusima koje pruža pravo i kvalitetno suho meso. Jedna linija proizvoda ovog tipa posebno mami i ističe se na policama supermarketa, a mi smo odlučili i testirati je. Radi se o trajnim suhomesnatim proizvodima iz Menpromove linije Premi. Krenimo redom!

Menprom, kompanija iz Gornje Tuzle, danas je respektabilan igrač kada je mesna industrija u BiH u pitanju, tako de vjerujemo da je mnogima dovoljan samo pečat sa njihovim imenom na proizvodu da bi ga kupili. Ali, ako želite informaciju više, sada je imate. Probali smo … ne probali – uživali smo u sva tri Premi proizvoda i ovo su naši utisci! Krenimo redom:

Bosanski pršut

Počnimo sa klasikom. Bosanski goveđi pršut ima respekt svakog Bosanca i Hercegovca, a Menpromova Premi verzija, napravljena od najkvalitetnijeg goveđeg mesa kod mesara poznatijeg kao “ruža”, neće biti izuzetak. Konkretan miris suhog mesa koji svako od nas dobro poznaje pravi odličan uvod, ali ukus je ono što vas jednostavno neće ostaviti ravnodušnim. Znamo da je so, kao glavni začin prilikom pripreme ovih proizvoda, taj koji tjera vodu na usta, ali u kombinaciji sa suhoćom kvalitetnog mesa provocira mnogo osjećaja … od onih koji nemaju veze sa jezikom, kao što je, recimo, nostalgija, do onih koji se tiču samo čula okusa. Proizvod kojim se morate počastiti … i druge oko sebe.

Goveđi kulen

Premi Kulen priča neku svoju posebnu priču. Nas ako pitate, najposebniji je iz ove linije i vjerujemo da je ovo onaj tip proizvoda za koje će vas gosti priupitati – šta je ovo ovako dobro? Jako dobra kompozicija okusa, odličan susret aroma i pikantnosti, živahnije je crvenkaste boje. Zbog traga pikantnog i oštrijeg ukusa, odlično ide uz manje masne polutvrde sireve ili ipak klasične – gaudu, trapist, emmentaler … Jednostavno je poznat jeziku, a definitivno ostavlja trajan ukus. Čista desetka!

Bosanski sudžuk

Za kraj, par riječi o jednom klasičnom, ali uvijek posebnom, pravom bosanskom proizvodu i podsjetniku na istinsko uživanje u suhom mesu! I ovaj Premi proizvod ima neku posebnost i svježinu koja inspiriše. Blaže začinjen u odnosu na kulen, prijatno mastan ali pruža jedinstvnen užitak nepcu i jeziku. Pikantan sasvim malo, dovoljno da sve ostale arome, koje ne možete ni opisati, izađu na površinu.

Dostupnost

Da su PREMI proizvodi našli put do potrošača, dokaz je i činjenica da ćete sve proizvode iz ove premium linije lako pronaći u gotovo svim trgovinskim lancima, kako u manjim, tako i u većim supermarketima. U nekim marketima dostupni su i na redovnim i na delikatesnim vitrinama gdje se vrši rezanje količine koju kupac želi.

Pakovanja

Premi pršut se prodaje po kilogramskoj cijeni ali je upakovan u komade koji variraju od 400g do 600g; Premi Kulen se prodaje u tri vrste pakovanja: 100g, 300g, – tj. egalizirana pakovanja kod kojih ide cijena po komadu, i pakovanje 600g – 650g, kod kojeg se koristi cijena za kilogram. Za Premi sudžuk važi isto što i za kulen kada su u pitanju pakovanja, s tim što postoji i dodatno pakovanje, od 300g u obliku potkovice – tj. egalizirano pakovanje sa cijenom po komadu. Svaki od proizvoda dostupan je i u manjim i praktičnim, tzv. MAP pakovanjima od po 100 grama.

Cijene

Sa cijenama, kako aktuelnim, prosječnim, tako i akcijskim, koje aktivno pratimo možete se upoznati u tabeli ispod teksta. Kliknite na artikal za detaljan pregled i pregled ostalih cijena. Istaknute cijene u tabeli mogu biti trenutne akcijske, odnosno najniže ili aktuelne/prosječne cijene prema kojima se možete orijentisati.

Vaš komentar: