U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

29. Dec 2011.

Sedma sedmična tabela cijena donosi 28 novih artikala, Bingo najskupljem bježi 10 KM

I tako na red dođe i sedma, posljednja iz porodice sedmičnih tabela koju ćemo objaviti u ovoj godini. Cijene smo evidentirali prošlog petka 23.12. u standardna četiri marketa. Konzum se u velikom stilu vratio na poziciju najskupljeg sa najviše crvenih cijena. Dobro je biti i drugi u ovom okršaju pa, recimo da Mercator može biti zadovoljan. Moglo je i gore. Nema smisla okolišati, mi ćemo reći kako jeste a to je da je Bingo definitivno najjpovoljniji market od svih

Cijene novih 28 artikala pokazuju stanje kao i sve prethodne tabele, a to je da Bingu, što se tiče cijena, ravnog nema. Interex se drži sredine s blagim naginjanjem na ovu stranu najjeftinijih. Do kraja ove godine, ovo par dana, kombinovaćemo mini tabele na osnovu svih ovih dosadašnjih velikih sedmičnih tabela, a onda u 2012. ulazimo sa svježim cijenama, cijenama samo iz te godine. Idemo ispočetka. Vidjećemo kako će se marketi ponašati u kokuznim mjesecima – januaru i februaru.

Usput napomena: Vjerovali ili ne, Bingo je zadnji market u koji odlazimo u danu evidentiranja, tako da sve što prikupimo od cijena prikupimo prvo iz Mercatora i Konzuma, zatim iz Interexa. Oni su neka mjera. Pa, ako pomislite da prvo odaberemo najjeftinije iz Binga pa onda idemo to uporediti sa cijenama iz ostalih marketa i da tako namiještamo rezultat, znajte da to nije istina. Moguće je da smo ovo i napisali jednom. Kad smo kod toga, ovdje imate ono najskuplje što smo evidentirali u Bingu!

Namirnice.ba

Vaš komentar: