U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

13. Jun 2012.

Suhe šljive u čokoladi, poslastica iz Mak Zare koja će izmamiti osmjeh na licu [Recenzija]

Već neko vrijeme kružimo oko čokoladnih proizvoda ovog domaćeg proizvođača iz Vogošće, koji za sebe veli da je prva bosanskohercegovačka manufaktura čokoladnih pralina. Kompanija je jako mlada, izgleda ozbiljna u svojim ciljevima, posluje od 2008. godine, a svakako nam je u planu raditi i opširniji raport o njima. Za ovu recenziju odabrali smo jedan jako interesantan čokoladno-voćni proizvod - Mak Zara Suhe šljive u čokoladi.

Zašto smo odabrali baš ovaj proizvod kada u ponudi imaju i čokolade, praline, bombonjere i slično? S obzirom na to da se Mak Zara bavi proizvodnjom čokolade po posebnim recepturama, da to, koliko smo mogli onako na prvu primijetiti, rade na vrhunskom nivou, cijene čokoladnih proizvoda sa njihove palete nisu male. Odnosno, opravdano su veće, ali samo ako posmatramo brendove poput Milke, Dorine, Nestlea, a Mak Zara se ne takmiči u tom segmentu. To nam je potvrdio i vlasnik ove kompanije kojeg smo nedavno kontaktirali i obavili vrlo kratki razgovor, nabrojavši nam usput i nekoliko premium brendova koji jesu konkurencija. Ali, o kompaniji, a posebno o njihovim ostalim proizvodima neki drugi put (kada budemo pri parama). Dakle, odgovor na pitanje s početka je zato što smo za ovaj bez problema izdvojili cijenu koju nosi. I nismo se pokajali!

Pakovanje ovog proizvoda je jednostavno, nema neki poseban dizajn kao ostali proizvodi ovog proizvođača. Tamno smeđa vrećica, na kojoj je ispisano ime kompanije sa svih strana, sadrži 150 grama ove poslastice, a cijena je apsolutno prihvatljiva, posebno kada se radi o neobičnom proizvodu kakav je ovaj, defintivno. Suhe šljive ne možemo recenzirati, ali možemo vam pričati priče o milini koju doživite kada se suha šljiva i dobra čokolada sastanu. Ali, nećemo. Odosmo u totalnu subjektivnost, a to nije pro.

Kombinacija ovih ukusa je odlična. Za deset. Ukus suhe šljive uveliko dominira, a kakaom bogata čokolada je tu da stvari učini zanimljivijim; izazove povremenu poželju gorčinu, tek da smiri slatkoću koju daja suha šljiva . Taman kada smo registrovali još nešto što je ovaj proizvod učinilo kompletnijim, pročitamo da ima i cimeta. To je to. Ovo je, kako stoji na deklaraciji, ručno rađen proizvod u promjenljivim omjerima. Još malo o sastavu: kakaova masa, šećer, kakaov maslac, emulgator sojin lecitin, prirodna aroma vanilije, suha šljiva, cimet, konzervans sorbinska kiselina 439,4 mg/kg. Čokolada sadrži minimalno 45,8% kakakovih dijelova. 

Cijena od 3,15 KM je sasvim OK. U Interexu, pored ovog, možete vrlo lako pronaći i njihove ostale proizvoda. Ambalaže su jako simpatično urađene; vjerovatno želeći istaknuti premium kvalitet, na svim pakovanjima proizvoda iz Mak Zare dominira crna ili tamne boje. Više o samom proizvođaču i prodajnim mjestima saznajte na njihovoj web stranici. Za kraj – Totalna preporuka od nas!

Namirnice.ba

Vaš komentar: