U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

24. Dec 2011.

Svih pet sedmičnih tabela cijena na jednom mjestu

Pogledajte svih pet sedmičnih tabela cijena na jednom mjestu, tačnije cijene oko 100 artikala iz četiri vodeća marketa u BiH. Mercator, Konzum, Interex i Bingo. U svih pet okršaja Bingo je održao titulu kralja dobrih cijene, Interex je odmha bio uz. Mercator i Konzum vjerovatno imaju najbolji asortiman, ali na osnovu artikala koji su evidentirani ovdje, imaju najskuplje cijene.

Malo jače od 100 artikala, odnosno malo manje od 400 cijena evidentirali smo do sada i objavili ih u 5 sedmičnih tabela. Prikljuplali smo podatkle oko 30 dana. U 4 od 5 tih velikih okršaja Konzum je bio najskuplji, Mercator je jednom u petoj tabeli bio nešto malko skuplji od Konzuma, Interex je uvijek bio do Binga sa najpovoljnijim cijenama , vrlo blizu, dok je sam Bingo ubjedljivo najpovoljniji u dosadašnjim analizama. Kao najjeftiniji pokazao se u svih 5 sedmičnih tabela.

U svim ostalim kombinacijama artiakala/cijena koje smo radili u mini tabelama ili tabelama prosječnih cijena, rezultat je bio otprilike isti. Konzum i Mercator rijetko su na svojoj strani imali najniže cijene, dok su Interex i Bingo u svim kombinacijama nudili najjeftinije. U akcije ne ulazimo. To nas, za sada ne interesuje. Svi oni nude neke popuste, imaju neke akcijske dane, potrošačke kartice … Cijene koje smo mi evidentirali su one koje su bile istaknute tih dana i ako je postojala neka napomena pokraj tih cijena, mi smo ih zapisivali i objavljivali.

Dakle, ispod je jednostavan pregled svih objavljenih sedmičnih tabela. Kliknite na sliku, a ispod iste imate strelice koje vas vode na sljedeće ili prethodne tabele.

Namirnice.ba

Vaš komentar: