U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

14. Nov 2014.

Bingo u Špionici kod Srebrenika otvorio farmu za tov pilića vrijednu 5 miliona KM

U Špionici kod Srebrenika svečano je u probnu proizvodnju puštena savremena farma tovnih pilića, izvijestio je Radio Srebrenik. U prisustvu načelnika općine Srebrenik Nihada Omerovića, predsjednika Vlade Tuzlanskog kantona Bahrije Umihanića i njegovih saradnika te brojnih poslovnih partnera i gostiju, otvorena je farma pilića koja, u sklopu četiri proizvodne hale, raspolaže s 20.000 kvadratnih metara prostora.

Farma će u jednom turnusu proizvoditi oko 66.000 komada pilića. U novootvorenim pogonima, rečeno je na svečanosti, posao je dobilo 12 radnika, a s planiranim postepenim proširenjem proizvodnje zaposlit će se još blizu 80 radnika.

U projekt obnove devastiranih hala, izgradnju neophodne infrastrukture i nabavku najsavremenije tehničke opreme koja omogućava potpunu kontrolu svih parametara proizvodnje, firma Bingo investirala je oko 5 miliona maraka. Već naredne sedmice prvi tovni pilići proizvedeni u novootvorenim pogonima u Špionici naći će se na policama domaćih prodajnih objekata, a otvaranjem novog pogona, rečeno je na svečanosti, firma Bingo daje značajan impuls povećanju proizvodnje domaće kvalitete.
Povodom puštanja u probni rad farme pilića u Špionici, Vlada Tuzlanskog kantona, članovima Uprave i uposlenicima kompanije Bingo d.o.o. Tuzla, uputila je čestitku.

- Otvaranje novih proizvodnih pogona je pokazatelj da se i u teškom vremenu, u kojem živimo, uz trud i zalaganje mogu ostvariti zacrtani ciljevi, navodi se u čestitci i dodaje da su u Vladi TK posebno ponosni na činjenicu da je Bingo najveći domaći investitor u BiH, što pokazuje otvaranje najsavremenije farme koka nosilja u poslovnoj zoni Ciljuge u općini Živinice, u julu ove godine, kao najznačajnije investicije u oblasti poljoprivredne proizvodnje na području TK.

Nakon obilaska nove farme, prisutni su posjetili i tvornicu “CORN FLIPS” u prigradskom naselju Babunovići, čiji vlasnik je takođe kompanija “Bingo” koja je nakon uspješne privatizacije već krenula u obnovu i proširenje ove na daleko poznate srebreničke tvornice.

Namirnice.ba | Indikator.ba

 

indikator.ba

Vaš komentar: