U bazi imamo proizvoda: 762 i cijena: 751. Broj stalno raste!
  • ..........

23. May 2013.

Keške na moj način [Recepti čitatelja za nagradnu igru Misli.Jedi.Štedi!]

Jedina mana je što se mora dugo kuhati, ali vjerujte da se isplati ukoliko želite probati nešto neobičnije i pikantnije. Kremasta struktura i orijentalni začini daju ovom jelu odličan spoj svježine i ljutine(po ukusu, meni što više to bolje) u kome će uživati vaše nepce. | Recept poslao Stefan R.; Za nagradnu igru Misli.Jedi.Štedi! Pošaljite i vi svoj recept za jela i druge pripravke od ostataka hrane i osvojite novčane nagrade!

Sastojci: Šolja pšenice, ostaci od piletine, 100g suhog mesa, so, list lovora, biber, kari sos, muskatni orah, ljuta paprika.

Priprema: Ukoliko vam ostane pilećeg pečenja koje se isusilo ili piletine iz juhe (a ne jede vam se juha već tri dana, da vam je nešto novo, nešto divlje), uzmite ju i isjeckajte što sitnije i naravno odvojite od kostiju. Pšenicu i piletinu stavite da se kuhaju u posebne šerpe.

Oboje posolite malo, a piletini dodajte i lovorov list. Sa pšenicom stavite da se kuha na što sitnije kockice isječeno suho meso i kuhajte bez miješanja. Kad se piletina raskuha malo da se može odvajati na još sitnije niti i komadiće tj. počne raspadati skinite je sa vatre.

Nakon 2 sata kuhanja pšenice, kada ostane taman dovoljno vode da prekrije sve, dodajte piletinu i uz povremeno miješanje kuhajte još sat vremena. Nakon toga ubacite sve začine, kuhajte još malo i zatim ako ste u mogućnosti izmiksajte sve štapnim mikserom, ako ne izlupajte sve drvenom kašikom uz neprestano miješanje.

Kada se sve sjedinilo skinite sa vatre i služite toplo. Kao salatu uz ovo jelo preporučujem nešto kiselo, po meni se najbolje slažu kiseli krastavčići.

Recept poslao Stefan R.; Za nagradnu igru Misli.Jedi.Štedi! Pošaljite i vi svoj recept za jela i druge pripravke od ostataka hrane i osvojite novčane nagrade!

Vaš komentar: